Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκρηξη βόμβας κοντά στο υπουργείο Οικονομίας

Τρεις ελαφρά τραυματίες από πτώση τζαμιών και σημαντικές υλικές ζημιές, ήταν το αποτέλεσμα της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στις 6.07 χτες το πρωί στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως στην πλατεία Συντάγματος, κοντά στο κτίριο του υπουργείου Οικονομίας. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε κλεμμένο μηχανάκι, ήταν μεγάλης ισχύος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια γραφείων και καταστημάτων στη Μητροπόλεως μέχρι τη Νίκης, στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και της Γενικής Τράπεζας έως την Ερμού, καθώς και σε διάφορα κτίρια επί της Φιλελλήνων. Ζημιές προκλήθηκαν σε αυτοκίνητα και περίπτερα, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Περίπου 30 λεπτά νωρίτερα, άγνωστος είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη με τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στις 5.32 και στις 5.36 το πρωί. Μάλιστα, την πρώτη φορά δεν είχε αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας, κάτι που έκανε τη δεύτερη φορά. Την ώρα της έκρηξης, υπήρχε κόσμος κοντά στο σημείο και για το λόγο αυτό υπήρξαν και οι τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, οι πρώτες ενδείξεις από τα υπολείμματα του μηχανισμού «δείχνουν» την οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Επαναστατικός Αγώνας». Η τελευταία είχε αναλάβει τις επιθέσεις στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (Σεπτέμβρης 2003), στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας (Μάης 2004), στις κλούβες των ΜΑΤ στο Ρουφ (τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς) και στο υπουργείο Απασχόλησης (τον περασμένο Ιούνη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ