Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Αποκάλυψε τη... διεύθυνση του διαβόλου

Κατά πού πέφτει ο... διάβολος; Κατά... Ισραήλ μεριά. Αυτό προσδιόρισε με σαφήνεια ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο χτεσινό του κήρυγμα από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Παγκρατίου. Αφορμή αυτής της... πιστοποιημένης διεύθυνσης, τα κακώς κείμενα αυτών που κατά τον αρχιεπίσκοπο, θέλουν τον ποιμένα να μην μιλά καθόλου αλλά ν' αγιάζει τον λαό και να γεμίζει τις τσέπες του με χρήματα. Και, όπως είπε, «επειδή κάνουν αυτό οι περισσότεροι, γι' αυτό πάμε κατά Ισραήλ, κατά διαόλου θα έλεγα».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ισραηλινής Πρεσβείας που... έσπευσε να εκμεταλλευτεί την... άγια ρήση και να επισημάνει με ζέση, τις υψηλές αρχές(!) στις οποίες στηρίζεται το κράτος του Ισραήλ. Προφανώς, μεταξύ αυτών των αρχών, είναι και η μη αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους εδώ και 56 χρόνια και τα χιλιάδες παιδάκια που σκοτώνουν οι ισραηλινές περίπολοι καθημερινά στα σπίτια, στις ταράτσες, στους δρόμους της παλαιστινιακής γης.

Κατά τ' άλλα, χτες, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναλώθηκε από τον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, στις γνωστές απόψεις της Εκκλησίας ενάντια στον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, κάνοντας ακόμα ένα βήμα με την «ανακάλυψη» αυτή τη φορά, εχθρών του τόπου, που βρίσκονται εντός των τειχών (σ.σ. σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ,η Ιερά Σύνοδος είχε μιλήσει για τους έξωθεν κινδύνους)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ