Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μη σε ξεγελάνε...

...στην αυριανή απεργία είναι η μάχη

Του Πάνου Μαραγκού από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Πάνου Μαραγκού από το «ΕΘΝΟΣ»
Ακου τώρα απορία από άνθρωπο «εθνικής επιτροπής»: Ρωτάει αν είναι σύμπτωση να παίρνονται αποφάσεις για αυξήσεις, στο προκείμενο για τα ΚΤΕΟ, την ώρα που πιέζει για κάτι τέτοιο το ιδιωτικό κεφάλαιο. Απλή σύμπτωση είναι, άνθρωπέ μου. Απλά, αυτή τη φορά, άργησε η κυβέρνηση να πάρει μία απόφαση, που θα διατυπωνόταν την επομένη ως αίτημα μιας συμπαθούς «παραγωγικής τάξης».

Εξάλλου, δεν πρόκειται για αυξήσεις τιμών. Το λέει και η κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργών. Αν εσύ επιμένεις να κοιτάς την τσέπη σου, όλο και πιο άδεια, κακό του κεφαλιού σου. Μην ξεχνάς, ψήφισες αυτήν ακριβώς την πολιτική. Τριάντα χρόνια τώρα, όσο σου αδειάζουν την τσέπη, τόσο τους ενισχύεις με ψήφους. Κατανοούμε ότι σε κολακεύει το γεγονός να βρεθείς μεθαύριο δίπλα στον πρόεδρο του ΣΕΒ να χειροκροτάτε μαζί τον Πολυζωγόπουλο και τον Πουπάκη, αλλά, ξέρεις, μερικά πράγματα έχουν και συνέπειες. Οχι μόνο στην τσέπη σου.

Κατά τ' άλλα, δεν πρόλαβε ένας σκιτσογράφος να βάλει στη «φούσκα» του σκίτσου του τη φράση «θα αγοράσετε F-16 ή θα σας πουλήσουμε 17 Ν;» και «μπαμ ηκούσθη στον αέρα». Αλλες κακές γλώσσες θυμίζουν πως έγινε παραμονές πανεργατικής απεργίας. Αβυσσος οι αποφάσεις διαφόρων κέντρων.

Δεν είναι, βέβαια, καθόλου άβυσσος το γεγονός πως ό,τι κάνουν εκεί στο «Αμέρικά» τους, οι πρωταγωνιστές, αυτό ακριβώς κάνουν στον υπόλοιπο κόσμο και οι λοιποί υποστηριχτές της νέας τάξης. Αυτοί που κάποια στιγμή έπαιζαν στο δίδυμο: «Κακή Αμερική, καλή Ευρώπη». Ωσπου άρχισαν και στην Ευρώπη τα όργανα: Στη Γαλλία η εξέγερση των κατατρεγμένων, στη γειτονική Ιταλία ένας καθηγητής που τόλμησε να περιγράψει τη «βελούδινη» Πράγα σαν αντεπανάσταση και το ρόλο της Πολωνίας σαν βοήθεια στον Χίτλερ. Ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε. Κάτι Μπρίκνερ πετάχτηκαν πάνω για να δείξουν τι πράγματι ακολουθεί τη σκηνή της κοπρολαγνείας με την οποία καταχωρήθηκαν ως «αριστεροί» διανοούμενοι. Πριν ακόμα το ίδρυμα Χούβερ θυμίσει πως στον καιρό της νέας τάξης όποιον δε συμμορφώνεται πρέπει να τον τρώει η μαρμάγκα.

Πόσα και πόσα αυτά, για τα οποία οφείλουμε να διαδηλώσουμε την Τετάρτη. Με το ΠΑΜΕ ενάντια σ' όλο το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς και τα παρελκόμενά του, που σαν γυμνοσάλιαγκες θα βγουν να διακηρύξουν ξανά πως όποιος δε συναινεί «διαιρεί και αποδυναμώνει τις γραμμές των εργαζομένων»!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου(2023-09-09 00:00:00.0)
Το δόγμα της φιέστας(2018-08-25 00:00:00.0)
Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί!(2009-09-23 00:00:00.0)
Η επόμενη μέρα(2007-09-07 00:00:00.0)
Δημιούργησε εσύ την είδηση(2005-08-24 00:00:00.0)
Η πατρίς ευγνωμονούσα!(1997-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ