Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Συντονισμός για την υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων

Σε δημιουργία και εκλογή συντονιστικής επιτροπής για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών προχώρησαν φορείς και σωματεία, άνθρωποι προοδευτικοί της Κέρκυρας την περασμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς».

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων, της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης, του Συλλόγου Δικηγόρων, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κέρκυρας κ.ά. ενώ παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Στρ. Κόρακας, μέλος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες» στην Αθήνα.

Από τους παρευρισκομένους αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την ωμή παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε εργασιακούς χώρους, αφορούν τη συνδικαλιστική δράση, την προσωπική κοινωνική δραστηριότητα που αναπτύσσεται και η οποία πλέον παρακολουθείται. Σημειώθηκε ότι είναι αποτελέσματα που προκύπτουν και συμβαδίζουν με τη γενικότερη αντιλαϊκή επέλαση που ξεδιπλώνεται σε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού γενικότερα, υποβαθμίζοντας όλο και περισσότερο το βιοτικό του επίπεδο.

Αναφέρθηκαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που στο όνομα της «ασφάλειας», της «τήρησης της τάξης», του «αντιτρομοκρατικού δόγματος» - που προωθείται συστηματικά από τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ - επιχειρείται να καθιερωθεί κλίμα «τρομοϋστερίας», «φακελώματος» και «υπόπτου», αποσκοπώντας στο να αποτραπεί οποιαδήποτε εστία αντίστασης δημιουργείται και θέτει υπό αμφισβήτηση τις πολιτικές, οικονομικές, και κοινωνικές δομές του υπάρχοντος συστήματος, ώστε να θωρακιστούν οι αρχές και αξίες που προωθούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων.

Στόχος της νεοσύστατης συντονιστικής επιτροπής η οποία αποτελείται από 13 μέλη είναι η παραπέρα διεύρυνσή της, ώστε να δραστηριοποιήσει και να συσπειρώσει φορείς, σωματεία και συλλόγους, κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο που προβληματίζεται για την παραβίαση των ατομικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ώστε να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες οργάνωσης και αντίστασης, στην κατεύθυνση υπεράσπισης και διεύρυνσης αυτών των δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ