Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ανάγκη συσπείρωσης και συνεργασίας

Η ανάγκη συσπείρωσης και συνεργασίας για τη δημιουργία μετώπου πάλης που θα εκφραστεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο των παρεμβάσεων που ακολούθησαν την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα.

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα, δημοτική σύμβουλος της Κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, σημείωσε - μεταξύ άλλων - ότι το ΔΗΚΚΙ συνεργάστηκε με το ΚΚΕ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και συνεχίζει τη συνεργασία, γιατί συμφωνούν στα βασικότερα ζητήματα. Εχουν στο επίκεντρό τους τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. «Η συνεργασία μας με το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές θα είναι ακόμα πιο εποικοδομητική. Συμφωνούμε πως οι εκλογές αυτές είναι πολιτικές, πως οι αιρετοί πρέπει να πάρουν θέση για τις ιδιωτικοποιήσεις, για την τρομοεπέλαση και μέσα από την ψήφο στις τοπικές εκλογές να δυναμώσει η αντίσταση».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Δρούτσας, δημοτικός σύμβουλος της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» και πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ πατάνε στην πραγματικότητα κι αποδεικνύουν ότι είναι ο μόνος δρόμος για το λαό: «Η πραγματικότητα έδειξε ότι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν και διαμορφώνουν την ίδια πολιτική, που ταλανίζουν τα λαϊκά στρώματα». Απηύθυνε σε όλους τους φίλους και οπαδούς της Δημοτικής Κίνησης έκκληση αγώνα με πολιτικούς όρους στη μάχη των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών: «Η μάχη πρέπει να δοθεί μετωπικά. Να αφυπνίσουμε τον κόσμο που βρίσκεται γύρω μας, στη γειτονιά μας, να παλέψουμε μαζί του για τα όνειρά μας. Αλλιώς θα μείνουμε στον καναπέ θεατές κι όχι πρωταγωνιστές της ζωής».

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και υποψήφιος Πρύτανης, σημείωσε ότι οι υποψήφιοι συνδυασμοί των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, που προώθησαν τη λεγόμενη «αποκέντρωση» των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όντας στην πλειοψηφία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σχεδιάζουν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο και θα πρέπει να καταδικαστούν. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, που έγιναν σε συνεργασία του ΑΠΘ με τοπικούς παράγοντες.

Την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, ενάντια στις αλλεπάλληλες διώξεις συνδικαλιστών του κλάδου, σημείωσε ο Βασίλης Αρτεμίου, από το βήμα της εκδήλωσης. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη σ' αυτό το δρόμο της έμπρακτης στήριξης των αγώνων των εργαζομένων να βαδίσουν οι αιρετοί.

  • Στη χτεσινή συγκέντρωση ανάμεσα σε άλλους διακρίναμε τους: Αντώνη Ιωάννη, δήμαρχο Κασσάνδρας, τους δημοτικούς συμβούλους Πολίχνης, Κώστα Θεοδωρίδη, Συκεών, Θεόδωρο Αποστολίδη, Σταυρούπολης, Γιάννη Καραγιαννίδη, Καλαμαριάς, Δαμιανό Παπαδόπουλο, Πεύκων Μπάμπη Βέλλη. Επίσης, τον Χαράλαμπο Ασβεστόπουλο (ΔΗΚΚΙ), τον Στέλιο Βαλανά, δικηγόρο, τον Νίκο Μήττα (Κίνηση Πολιτών), τον Μιχάλη Λιάκο Διευθυντή Κέντρου Υγείας Θέρμης, και τον Γρηγόρη Παπαδάκη (ΟΤΕ). Τους καλλιτέχνες Ανθή Τατσιούλη, Δημήτρη Νικολούδη, Ερμή Μουρατίδη και Μανώλη Αδρουλιδάκη. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία (2010-07-13 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο - δύναμη συσπείρωσης (2006-09-07 00:00:00.0)
Συνδιάσκεψη για τις δημοτικές εκλογές (2006-06-20 00:00:00.0)
Μάχη παντού για να δυναμώσει η συμμαχία (2006-03-14 00:00:00.0)
Υποψήφιος νομάρχης ο Αποστόλης Τασούλας (2002-03-12 00:00:00.0)
Παραβρέθηκαν (1999-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ