Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Συνδιάσκεψη για τις δημοτικές εκλογές

Η κεντρική κατεύθυνση του ΔΗΚΚΙ, η απώλεια δυνάμεων «και από τους δύο πόλους του νεοταξικού δικομματισμού», με την ταυτόχρονη ανάδειξη της Πολιτικής Συνεργασίας των ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστικής Ανανέωσης, Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, Οικολόγων και άλλων αγωνιστικών προσωπικοτήτων, «σε ισχυρό πόλο που θα δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα από το βράδυ των εκλογών», επαναδιατυπώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Το θέμα του Συμβουλίου ήταν οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, όπου έγινε από τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ αναλυτική συζήτηση για την πορεία προς τη μάχη του Οκτώβρη. Οπως τονίστηκε, η παραπάνω εκτίμηση ενισχύεται από το γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια συνεργασίας συσπειρώνονται ανένταχτοι αγωνιστές και η απήχησή τους ολοένα και διευρύνεται. Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν περισσότεροι από 200 αντιπρόσωποι καθώς και πολλοί υποψήφιοι του ΔΗΚΚΙ, επικεφαλής των ψηφοδελτίων συνεργασίας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της εισήγησης της Διοικούσας Επιτροπής.

Οπως εκτιμήθηκε από την εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής, «κανένας ψήφος του ΔΗΚΚΙ, καμιά Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα δεν πρέπει να ξεγελαστεί και να ποτίσει τις γλάστρες του δικομματισμού». Και σημειώνει: «Το ΔΗΚΚΙ αρνείται σε κάθε περίπτωση και για κάθε Κυριακή να στηρίξει τοπικούς υποψηφίους με άμεσο ή έμμεσο χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ