Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Μπους στην Αθήνα;

Πιθανή θεωρείται μια επίσκεψη του Τζ. Μπους στην Αθήνα στα μέσα του άλλου μήνα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση παριστάνει την ανήξερη.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι μάλλον πιθανόν να επισκεφθεί την Τουρκία στις 12 και 13 του Ιούλη, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του πετρελαιαγωγού Μπακού - Τσεϊχάν. Στα εγκαίνια, που θα γίνουν στα Αδανα, έχει κληθεί και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Ρ. Τ. Ερντογάν, ωστόσο η στρατηγική σημασία του αγωγού για τα αμερικανικά συμφέροντα και σχέδια εκτιμάται ότι στο τέλος θα οδηγήσουν ώστε να απαντήσει θετικά. Στην περίπτωση που γίνει τελικά η επίσκεψη στην Τουρκία, εκτιμάται ότι θα προγραμματιστεί και ένα «πέρασμα» από την Αθήνα, πριν ή μετά την επίσκεψη στη γειτονική χώρα.

«Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση», ήταν η απάντηση του Ευ. Αντώναρου όταν ρωτήθηκε χτες αν επίκειται επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας. Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών απέφευγαν να διαψεύσουν ή επιβεβαιώσουν την πληροφορία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο».

Πάντως, ο Τζορτζ Μπους φτάνει απόψε στη Βιέννη, όπου αύριο πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, μεταβαίνοντας στη συνέχεια στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο θα συζητηθούν η ενεργειακή ασφάλεια και ο ρόλος του ΝΑΤΟ, τα πυρηνικά, η οικονομική πολιτική, η θεώρηση εισόδου στις ΗΠΑ για πολίτες της ΕΕ, μια συμφωνία στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και η περαιτέρω στάση στη Μέση Ανατολή και απέναντι στην Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ