Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ;

ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ»; «Με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση ενίσχυσε την καχυποψία των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας έναντι της πολιτείας και ενοχοποίησε τις αλλαγές στην Παιδεία ως αυταρχικές ρυθμίσεις» (από το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ: «Παρέχει μια μοναδική ευκαιρία η γενική κινητοποίηση, για να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο και συνολικό το ζήτημα της εκπαίδευσης, με έναν διάλογο εφ' όλης της ύλης, στον οποίο να κατατεθούν όλες οι απόψεις και προτάσεις» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ; «Η κοινωνία δείχνει να έχει ξεπεράσει τον κομματικό, συνδικαλιστικό, συντεχνιακό λαϊκισμό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι νομίζουν ορισμένοι. Είναι έτοιμη να δεχθεί μεγάλες αλλαγές (...) Κόμματα, καθηγητές και φοιτητές έχουν υποχρέωση να σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες μετέχοντας στο διάλογο και λαμβάνοντας αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΕΙΝΑΙ «ΑΣΦΑΛΗΣ» Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ; «Οι αντιδράσεις στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας συνεχίζονται έντονες έως ότου τερματιστούν, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει περί τα τέλη του μηνός, μετά και τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 και 28 Ιουνίου - Τρίτη και Τετάρτη - στο Καβούρι» (η πρόβλεψη στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΟΣΟ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ; «"Αν εγώ πάθω κάτι, θα είναι αυτή υπεύθυνη" δήλωσε ο κ. Βερέμης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Μέγκα" (...) Θα είναι υπεύθυνη, επειδή με καταγγέλλει δημοσίως" διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ» (η δήλωση του Θ. Βερέμη για την Αλ. Παπαρήγα / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ