Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Να σταματήσει η προσπάθεια ποινικοποίησης του κομμουνισμού

Αντιπροσωπεία του ΚΣ της Οργάνωσης με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θέμη Γκιώνη έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην τσέχικη πρεσβεία, με αφορμή την πρόταση απαγόρευσης της δράσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα
Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα
Στην τσέχικη πρεσβεία στην Αθήνα, μετέβη χτες αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Οργάνωσης Θέμη Γκιώνη, προκειμένου να παραδώσει κείμενο διαμαρτυρίας για την άποψη που διατυπώθηκε σε επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών της Τσεχίας περί απαγόρευσης της δράσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) της Τσεχίας γιατί δέχεται το Μαρξισμό - Λενινισμό και την ταξική πάλη!

Η αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ συναντήθηκε με τον δεύτερο τη τάξει διπλωμάτη της πρεσβείας, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την εν λόγω πρόταση και πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί επίσημη θέση της κυβέρνησης. Επίσης, δεσμεύτηκε να διαβιβάσει το κείμενο διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στα αρμόδια όργανα στη χώρα του.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Γκιώνης τόνισε ότι η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών της Τσεχίας είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια αλυσίδα γεγονότων που σκοπό έχουν «να σβηστεί από τη μνήμη της νεολαίας η προσφορά του κομμουνισμού τον 20ό αιώνα» και υπογράμμισε ότι η ΚΝΕ δε θα σταματήσει να φέρνει στο προσκήνιο τέτοιες ενέργειες και να τις αντιπαλεύει, αναδεικνύοντας τις ιδέες του Μαρξισμού - Λενινισμού με τη νεανικότητα, τη φρεσκάδα και το σύγχρονο που φέρνουν στη νεολαία.

Το κείμενο που παρέδωσε η ΚΝΕ στην πρεσβεία απευθύνεται στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Τσέχικης Δημοκρατίας και αναφέρει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών της Τσεχίας για απαγόρευση της δράσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας της Τσεχίας. Ως λόγος της πρότασης προτάσσεται το γεγονός ότι η ΚΕΝ Τσεχίας δέχεται το Μαρξισμό - Λενινισμό και την "ταξική πάλη"!

Αυτή η προσπάθεια είναι ουσιαστικά προσπάθεια ποινικοποίησης της κομμουνιστικής - σοσιαλιστικής ιδεολογίας.

Δεν έρχεται σε αντίθεση μόνο με τους κομμουνιστές, αλλά και με κάθε προοδευτικό άνθρωπο και ιδιαίτερα νέο άνθρωπο σε όλο τον κόσμο.

Μια τέτοια ενέργεια ζωντανεύει μνήμες παλιών εποχών που οδήγησαν σε τραγικά αποτελέσματα την ανθρωπότητα, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι ο αντικομμουνισμός άνοιξε το δρόμο για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη.

Καλούμε την κυβέρνηση της Τσέχικης Δημοκρατίας να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία και δηλώνουμε ότι κάθε είδους τέτοια προσπάθεια θα βρει αντίθετη τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ