Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «φαιδρά πορτοκαλέα» και οι «κλέπτοντες οπώρας»

Πράγματι είμαστε «η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας». Οπως ακριβώς το λέει ο τίτλος που επέλεξε για το άρθρο του (δημοσιεύτηκε στο προχτεσινό «Εθνος») ο κ. Πάγκαλος. Βουνό το δίκιο του πρώην υπουργού. Σκεφτείτε το: πώς θα μπορούσε να ευδοκιμήσει (παρά μόνο σε τόπο φαιδρό) η φαιδρότητα, η υποκρισία και η πολιτική απάτη που λέγεται «ΠΑΣΟΚ»;..

*

Σε συνθήκες σοβαρότητας, ειλικρίνειας και αξιοπιστίας, θα ήταν αδύνατον, για παράδειγμα, να βγαίνει ο κ. Πάγκαλος - στο εν λόγω άρθρο - και να ζητά για τις ΔΕΚΟ «να εφαρμόσουμε άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές περιλαμβάνοντας και τις εργασιακές σχέσεις» (!), όμως, ταυτόχρονα, να βγαίνει από την άλλη το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, και να δημαγωγεί ότι τάχα μου διαφωνεί με το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις ΔΕΚΟ!

Θα ήταν αδύνατον να βγαίνει ο κ. Πάγκαλος - στο ίδιο άρθρο - και να ζητά να εφαρμοστεί χωρίς χρονοτριβή όλο το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είχε επιχειρήσει να περάσει η κυβέρνηση Σημίτη το 2001, όμως, ταυτόχρονα, να βγαίνει από την άλλη το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, και να το παίζει «Ρομπέν των Δασών» της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Θα ήταν αδύνατον να βγαίνει ο κ. Πάγκαλος - στο ίδιο άρθρο - και να ζητά από την πολιτεία «να επιστρατεύσει όλα τα... αστυνομικά επιχειρήματα που διαθέτει» (!) για να τιθασευτεί η κοινωνία, όμως, ταυτόχρονα, να βγαίνει από την άλλη το ΠΑΣΟΚ και να υποδύεται τον «Ζορό» των κοινωνικών ελευθεριών!

*

Αλλά είπαμε: Στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», ανθεί ο καρπός της πολιτικής δημαγωγίας από τους συλλαμβανόμενους επανειλημμένως να «κλέπτουν οπώρας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ