Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ζυμώσεις» για δημοτικές εκλογές

Ατυπα και βάσει σχεδίου, ανοίγει η ΝΔ το ζήτημα των υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές Εκλογές, με το Μέγαρο Μαξίμου να δηλώνει ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η συζήτηση και τους υπουργούς να «ρίχνουν στην αγορά» νέα ονόματα.

Η αρχή γίνεται από το Δήμο Αθηναίων, καθώς οι πάντες προεξοφλούν τη «μεταπήδηση» της Ντ. Μπακογιάννη στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό, πιθανόν μετά τις γιορτές.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη δημαρχία ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης, αυτό δεν εμπόδισε τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, να προτείνει με κάθε επισημότητα την Γιάννα Αγγελοπούλου ως υποψήφια της ΝΔ. «Μια καλή υποψηφιότητα θα ήταν της Γιάννας Αγγελοπούλου», είπε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «μπορεί να συνεχίσει μια εικοσαετή παράδοση καλών δημάρχων στην Αθήνα που προέρχονται από την παράταξή μας». Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει ότι «τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών δε βοηθούν την οικονομία» και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «όχι απλώς τετραετίας, αλλά οκταετίας».

«Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για θέματα που αφορούν υποψηφίους σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές», ήταν η απάντηση του Θ. Ρουσόπουλου, όταν κλήθηκε χθες να σχολιάσει την πρόταση Αλογοσκούφη, επιμένοντας παράλληλα ότι δεν έχει γίνει συζήτηση ούτε για την υποψηφιότητα Νικ. Κακλαμάνη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε, πάντως, να χαρακτηρίσει άκαιρη την πρόταση του υπουργού Οικονομίας, ενώ δεν απάντησε στο «σενάριο» για το ενδεχόμενο να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα Αγγελοπούλου από κοινού με το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην ΚΕ της ΝΔ, ζήτησε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος να επισπεύσει τη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές. Παράλληλα, σε συνέντευξή της στην «Απογευματινή της Κυριακής», αναφέρει ότι «τους πρώτους μήνες του 2006 θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της για το αν θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή». Σημειώνει, ακόμα, ότι είναι διαρκώς «σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ