Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στόχος η ανακατανομή της πίτας

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Φλας» η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κλήθηκε να καταθέσει και μια εκτίμηση γύρω από τη συζήτηση που διεξάγεται περί διαφθοράς, περί διαπλοκής κλπ., καθώς και για το αν στο 20μηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ, τα πράγματα έγιναν καλύτερα ή χειρότερα, αν έχει αλλάξει κάτι ή όχι. Απάντησε:

«Κοιτάξτε να δείτε. Είναι χειρότερα με την έννοια ότι ήταν κακά και χτες. Επομένως υπάρχει μια συνέχεια και μετά από 5 χρόνια μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα. Εδώ βεβαίως τι περίπτωση έχουμε. Δεν μπορώ να πω ότι έχω στοιχεία για να το...».

- Για να το τεκμηριώσετε...

- Α.Π.: «Για να πω κάτι βαθύτερο. Βγαίνουνε αυτά που γίνονται πιο πολύ εύκολα στον αέρα απ' ό,τι γινόταν επί ΠΑΣΟΚ».

- Αυτό είναι καλό ή κακό;

- Α.Π.: «Από μια άποψη το να βγαίνουν στον αέρα είναι καλό. Αλλά καμιά φορά βγαίνει ένα στον αέρα και κρύβονται άλλα εκατό και δεν ξέρω - να σας το πω καθαρά - αν αυτά που βγαίνουν στον αέρα και οπωσδήποτε βγαίνουν από τα πάνω, αναμεταξύ τους...».

- Είναι τα πιο σημαντικά;

- Α.Π.: «Δεν υπηρετούν πάντα καλές προθέσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκρύπτονται τα πράγματα».

- Καίγονται εννοείται κάποιες περιπτώσεις για να μην βγουν κάποιες άλλες οι οποίες είναι ενδεχομένως...

- Α.Π.: «Οχι μόνο αυτό. Υπάρχουν ανταγωνισμοί, διάφορα. Βλέπετε παντού πίσω από κάθε γεγονός, υπάρχουν επιχειρηματικοί όμιλοι. Και επομένως τα "άπλυτα" δε βγαίνουν στη φόρα για να υπάρξει μία εξυγίανση, αλλά για να υπάρχει μία ανακατανομή της πίτας. Σας λέω, δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή, ούτε τα στοιχεία έχω, πίσω από κάθε περίπτωση να πω ότι αναπαράγεται αυτό που λέω. Αλλά αυτό είναι το κύριο. Τώρα, μπορεί σε μία περίπτωση να μην είναι έτσι».

Κληθείσα να σχολιάσει το ότι πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν κάποιες περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως:

«Ενδεχομένως, δε βγαίνουν και τα πιο βασικά και βγαίνουνε με ελεγχόμενο τρόπο. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Την περίπτωση της ΔΕΗ. Στη ΔΕΗ υπάρχουν δύο μπλοκ επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται. Κανένας δεν είπε ποιοι ήταν αυτοί».

- Ειπώθηκαν, απλώς δεν ειπώθηκαν πάρα πολύ τα ονόματα...

- Α.Π.: «Δεν είναι να πεις ένα όνομα για να ξεμπερδεύεις, γιατί πολλές φορές λέμε 5 - 6 ονόματα, ενώ τα ονόματα είναι πολύ περισσότερα. Το λέω όμως με την έννοια ότι το θέμα δεν ήταν ένα ζήτημα ηθικής διαφθοράς. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι προσπαθούν να διανείμουν μεταξύ τους τα ιμάτια. Και αυτό είναι το κυριότερο. Δεν είναι το ζήτημα των ονομάτων, αλλά έχει και μια σημασία μέσα από τα ονόματα να δίνεται πώς λειτουργεί το σύστημα».

Εξάλλου, σχολιάζοντας την παραίτηση Οικονομόπουλου, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε χτες το απόγευμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Επί ΠΑΣΟΚ κουκουλώνονταν (σ.σ. τα σκάνδαλα), σήμερα βγαίνουν όχι τόσο από τη διάθεση της ΝΔ, αλλά νομίζω ότι γίνεται μια σκληρή διαπάλη με τη συναίνεση των δύο κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός νέου τρόπου λειτουργίας του κράτους όπου οι πολιτικές διαφορές θα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και θα προτάσσονται τα κοινά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ