Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αποπεμφθέντα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ή διοικητής πρώην ΔΕΚΟ ή άλλο στέλεχος της κυβέρνησης στον κρατικό τομέα έχει άραγε σειρά να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί παραιτούμενος, στις αμέσως επόμενες μέρες;

Το ερώτημα δεν είναι μόνον ή κυρίως ρητορικό. Στηρίζεται και στις μπόλικες σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα και επιμένουν ότι το σίριαλ των παραιτήσεων και αποπομπών έχει κι άλλα επεισόδια.

Και δεν υπάρχουν μόνον οι σχετικές πληροφορίες. Υπάρχει, επίσης, ο πολύμορφος «πόλεμος» των «μεγάλων συμφερόντων», που μάχονται για το ποιο θα «φάει» τα περισσότερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα κάθε λογής ευρωενωσιακά προγράμματα και τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης των επιχειρηματικών κερδών. Και, βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, οι πόλεμοι έχουν και «θύματα», με τον έναν ή άλλον τρόπο.

Πόσο μάλλον, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της στον κρατικό τομέα πρέπει να ικανοποιούν τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει το κόμμα τους. Πρώτον, να ικανοποιούν τα συνολικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Δεύτερον, να εξυπηρετούν τη «γαλάζια» μερίδα της ολιγαρχίας, που τόσα χρόνια ήταν ριγμένη και στήριξε την εκλογική νίκη της ΝΔ. Τρίτον, να φροντίζουν τα συμφέροντα όσων κατάγγελλαν ως «εθνικούς προμηθευτές», σε συνδυασμό με ανάλογα πολιτικά και κομματικά οφέλη, σε βάρος του δικομματικού τους εταίρου. Τέταρτον, χωρίς όλ' αυτά να βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Πράγματι, η συνδυασμένη προώθηση όλων αυτών είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Εκτός των άλλων, γιατί η «πίτα» είναι δοσμένη και οι ενδιαφερόμενοι είναι και ανταγωνιστές, και αχόρταγοι...

Κατά τ' άλλα, η συνεχιζόμενη σκανδαλολογία τούς βολεύει όλους. Η κυβέρνηση παριστάνει το μαχητή κατά της διαφθοράς και το ΠΑΣΟΚ κάνει... αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τα σκάνδαλα της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις πρώην ΔΕΚΟ πέρασε στα... αζήτητα της επικαιρότητας. Οπως και η στήριξή του από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και η αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ