Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαντήστε κύριοι!

Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Πετσάλνικος, τι έχει να πει; Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης, τι έχει να πει; Ο τότε υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, τι έχει να πει; Ο τότε πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, τι έχει να πει;

*

Εδώ δεν ισχύει το «όποιος έχει στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα». Εδώ απ' ό,τι φαίνεται τα στοιχεία υπάρχουν, είναι αμείλικτα, δείχνουν συντριπτικά! Τα στοιχεία μάς έχουν αφήσει άφωνους. Τα στοιχεία μάς έχουν κάνει βούκινο, από την Αμερική και τη Βρετανία μέχρι την... Αυστραλία!

***

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν: Οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει ήδη από το 2003 με την ΕΕ, να παρέχει η τελευταία το ελεύθερο στα αεροσκάφη της CIA, να μεταφέρουν από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια κρατούμενους, ομήρους, ανθρώπους που έχουν απαχθεί, ανθρώπους που ο Μπους και ο Μπλερ τους «εξαφανίζουν» και τους βασανίζουν. Από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια!

*

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι φέρονται ότι έχουν συμφωνήσει από το Γενάρη του 2003, να παρέχουν οι δεύτεροι στη CIA και στις αμερικανικές υπηρεσίες, όλες τις μεταφορικές υποδομές που υπάρχουν σε ευρωπαϊκά εδάφη για τη μεταφορά (όσων οι ΗΠΑ εγγράφουν σε λίστα) «εγκληματιών»!

***

Πρόκειται για συμφωνία που κρατήθηκε μυστική εδώ και 2,5 χρόνια. Που η επίμαχη παράγραφος αποσιωπήθηκε. Που στο πλαίσιο της σχετικής διατλαντικής «ομερτά», οι υπηρεσίες της ΕΕ προσπάθησαν χτες να διαψεύσουν την ύπαρξή της. Αλλά τα δημοσιεύματα επιμένουν: Πρόκειται για συμφωνία πάνω στην οποία «πατάνε» οι Αμερικανοί για να εγκληματούν κατά του Διεθνούς Δικαίου, για να μεταφέρουν κρατούμενους από τρίτες χώρες στα ευρωπαϊκά «Γκουαντάναμο»! Πρόκειται - επιμένουν - για συμφωνία που φέρει φαρδιά - πλατιά την ελληνική υπογραφή!

*

Ναι! Τα στοιχεία, τα δημοσιεύματα, μιλούν για απόφαση που λήφθηκε στις 22 Γενάρη 2003. Για συμφωνία που υπογράφτηκε επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ! Για συμφωνία που συνομολογήθηκε στην Αθήνα! Για συμφωνία που προωθήθηκε στο όνομα της «τάξης». Αλλά, όπως έλεγε ο Ελύτης «όταν ακούς "τάξη", ανθρώπινο κρέας μυρίζει».

*

Ποια είναι η αλήθεια; Θα μας πουν έστω και τώρα την αλήθεια; Θα είναι τόσο «αληθινές» οι εξηγήσεις τους, όπως τότε με τον Οτσαλάν; Οπως με τους S-300; Οπως με την υπόθεση του σχεδίου Ανάν και τη δήλωση Φερχόιγκεν ότι είχαν δεσμευτεί να «περάσουν» το σχέδιο ερήμην του κυπριακού λαού; Πόση «μυστική» διπλωματία έχει η υπόθεση των βασανιστηρίων της CIA; Και πόσα από αυτά τα «μυστικά» ακουμπούν την τότε ελληνική κυβέρνηση;

*

Τι έχει να πει ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης; Τι έχει να πει ο τότε υπουργός Εξωτερικών Παπανδρέου; Τι έχει να πει ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Πετσάλνικος; Τι έχει να πει ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοΐδης;


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοσιεύματα βάζουν τέλος στην υπόθεση «Πυθία» (2019-04-19 00:00:00.0)
Γεγονότα από την ανάθεση της ασφάλειας του 2004 (2008-02-17 00:00:00.0)
Υπογράφεται σήμερα η «τρομοσυμφωνία» έκδοσης και δικαστικής συνδρομής (2006-01-18 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις (2003-01-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-01-08 00:00:00.0)
Νέες, σοβαρές αποκαλύψεις... (2002-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ