Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Υπαρκτός ο κίνδυνος της τρομοκρατίας»!

Αποφεύγει τις «πρόχειρες εκτιμήσεις» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Συγκρατημένη στις εκτιμήσεις της για τις βομβιστικές εκρήξεις στο υπουργείο Οικονομίας εμφανίστηκε η κυβέρνηση, αποφεύγοντας επίσημα να μιλήσει για τρομοκρατική ενέργεια, σε αντίθεση με τον Κ. Μητσοτάκη που μίλησε για «υπαρκτό κίνδυνο τρομοκρατίας», τον οποίο μάλιστα τον απέδωσε... στα κατάλοιπα της «17Ν».

«Δε θα κάνω πρόχειρες εκτιμήσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να απαντήσει αν η κυβέρνηση θεωρεί τη βομβιστική έκρηξη ως τρομοκρατική ενέργεια και αν συνδέεται και με τη δίκη της «17Ν». Αφού παρέπεμψε στις πρώτες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, συμπλήρωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και θα υπάρχουν διαρκείς ανακοινώσεις και ενημέρωση της κοινής γνώμης. «Δε γνωρίζω πόσο απλή μπορεί να είναι αυτή η υπόθεση, είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα υπόθεση», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος. Παράλληλα, πρόσφερε πλήρη κάλυψη στην αντίδραση της Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε έγκαιρη προσπάθεια από την αστυνομία να αποκλειστούν οι χώροι». Στις αιτιάσεις ότι η αστυνομία δεν απέκλεισε έγκαιρα τους χώρους γύρω από το υπουργείο Οικονομίας παρότι υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα περίπου μισή ώρα νωρίτερα, ο εκπρόσωπος δικαιολόγησε τις αστυνομικές αρχές, λέγοντας ότι στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα αναφέρθηκε το υπουργείο Οικονομικών (που βρίσκεται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας), ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομίας (στην οδό Νίκης).

«Φοβάμαι ότι είναι πια μέσα στη στατιστική εικόνα κάθε μεγαλούπολής να αντιμετωπίζει κάθε τόσο τέτοια χτυπήματα», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας, απορρίπτοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ζητήσει να κάνει «δικές της» ανακρίσεις στην Ελλάδα.

«Να εξοντωθούν τα κατάλοιπα της 17Ν»(!)

«Ετοιμο» είχε το πόρισμά του για τη βομβιστική έκρηξη ο Κ. Μητσοτάκης. «Η "17Ν" δεν έχει εξοντωθεί. Εξακολουθεί να υπάρχει ως απειλή», αποφάνθηκε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ: «Εγώ θα σας μιλήσω ειλικρινώς. Η "17Ν" δεν έχει εξοντωθεί. Εξακολουθεί να υπάρχει ως απειλή. Διότι ένα μεγάλο κομμάτι της, πάντως ένα κομμάτι της, είναι εκτός, είναι ελεύθερο. Και κατά συνέπεια ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είναι υπαρκτός», δήλωσε και συνέχισε ακάθεκτος: «Και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας, το οποίο σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον ότι η Αστυνομία, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, το κράτος ολόκληρο, πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να εξοντωθούν και τα τελευταία κατάλοιπα της τρομοκρατίας, η οποία μπορεί να κάνει ζημιά στην Ελλάδα. Διότι μια τέτοια έκρηξη, στο Σύνταγμα, που τη μεταδίδει το CNN ως πρώτη είδηση, αντιλαμβάνεστε ότι βλάπτει πάρα πολύ την Ελλάδα. Και από την άλλη πλευρά, δυσφημούμαστε περισσότερο από όσο πρέπει». Στο «διά ταύτα» είπε ότι «όλοι μας έχουμε χρέος, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση - και νομίζω ότι το κάνει τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ - η κοινή γνώμη, να συγκλίνουμε στη θέση ότι η τρομοκρατία αποτελεί απειλή, αποτελεί ζημιά και κίνδυνο και ότι δεν μπορεί απέναντί τους καμιά ανοχή. Πρέπει και τα κατάλοιπα να εξοντωθούν».

Σε ερώτηση, αν η Αστυνομία μπορούσε να προλάβει τους τραυματισμούς από τη σημερινή έκρηξη, αφού είχε ενημερωθεί, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δε νομίζω. Αλλά αυτό δείχνει πάντως ότι η επίθεση αυτή δεν έγινε για να σκοτώσει ανθρώπους, διότι από ό,τι άκουσα υπήρξαν δύο ειδοποιήσεις. Αλλά κάνει μεγάλη ζημιά. Πάνω στις γιορτές γιατί να γίνεται αυτό; Ποιον σκοπό υπηρετεί; Η Ελλάδα είναι μια Δημοκρατία. Περίσσευμα δημοκρατίας έχουμε, έλλειμμα δεν έχουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτιάχνουν κλίμα τρομοϋστερίας (2010-03-23 00:00:00.0)
Εκρηξη βόμβας έξω από τη Βουλή (2010-01-12 00:00:00.0)
«Παρών» στο «αντιτρομοκρατικό μέτωπο» (2002-09-19 00:00:00.0)
Υπόθεση με πολλά ερωτήματα (2002-07-03 00:00:00.0)
Αποθρασυμένοι οι εμπρηστές με τα γκαζάκια (1998-05-06 00:00:00.0)
Βομβιστική ενέργεια στο Χαλάνδρι (1996-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ