Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Ελεύθερος χωρίς όρους ο Μαντούβαλος

Μετά από ολιγόωρη παραμονή στο εισαγγελικό γραφείο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος, που κατηγορείται για το αδίκημα της δωροδοκίας (πλημμέλημα), καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (κακούργημα), αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Προσερχόμενος στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιάννη Σίδερη, έδειχνε εξαιρετικά αισιόδοξος για την τελική έκβαση της υπόθεσής του, σαν να είχε πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις, και ιδιαίτερα επιθετικός προς τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ομιλητικότατος αυτή τη φορά στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «έγκλημα και υπερβολή» την ανάμειξή του στην υπόθεση και συμπλήρωσε ότι «η Βουλή παραπλανήθηκε με ανακριβή έγγραφα», τη δε εμπλοκή του στην υπόθεση την απέδωσε στο γεγονός ότι «ήμουν στο παραπέντε να γίνω υπουργός», συμπληρώνοντας με νόημα: «Δεν ξέρουν ότι αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Θα γυρίσω καβαλάρης, γιατί δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου».

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο Μαντούβαλος είπε ότι η χθεσινή μέρα ήταν η ευτυχέστερη της ζωής του. Δήλωσε ότι έδωσε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του στη Δικαιοσύνη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ακολούθως, είπε πως περιμένει «τουλάχιστον μια συγγνώμη από αυτούς που με ενέπλεξαν». Επανέλαβε ότι αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση, στην προσπάθεια κάποιων να χτυπήσουν την πολιτική του ιδιότητα και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξέρουν ότι με τον Πέτρο Μαντούβαλο λάθος πόρτα χτύπησαν»...

Νωρίτερα, μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 40 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο δικηγόρος Βόλου Νίκος Εμμανουηλίδης, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συμμορία και δωροδοκία δικαστή. Μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι δεν έχει σχέση με όσα του αποδίδονται και η υπόθεση αυτή «θα σκάσει σαν τη φούσκα του Χρηματιστηρίου». Επίσης διευκρίνισε ότι σταμάτησε να εκπροσωπεί νομικά τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη τον περασμένο Γενάρη, οπότε και ξέσπασε η όλη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Το τρίτο χθεσινό επεισόδιο του σίριαλ: «Παραδικαστικά κυκλώματα», ήταν η αίτηση του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, να απολογηθεί με υπόμνημα. Ο Μπολέτσης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, που φέρεται να είχε διαπράξει ο πρώην πρωτοδίκης Ευάγγελος Καλούσης, χειριζόμενος με ευνοϊκό τρόπο υπόθεση εκρήξεων στην οποία εμπλεκόταν. Υπενθυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του εφέτη ανακριτή Γιάννη Σίδερη και αναμένεται ίσως και σήμερα να συγκληθεί το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει σχετικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ