Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»...

Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)
Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)
Ο κ. Αλογοσκούφης του οποίου η μανούλα είναι συνταξιούχος και ο ίδιος (κατά δήλωσήν του στην TV) συνεισφέρει κάθε μήνα στο πενιχρόν εισόδημά της καθότι ο υπουργός - γιος της παραλίγο να της φάει και το ΛΑΦΚΑ (κάνε παιδί να δεις καλό), αφού παρότρυνε τους Ελληνοπαίδας (κατά δήλωσήν του στην TV) να δίνουν κι αυτοί στις μανούλες τους χαρτζιλίκι (όπως ο ίδιος), κατόπιν πρότεινε για δήμαρχο Αθήνας την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου (έρμη μάνα...).

Τουτέστιν: «Μάνα είναι μόνο μία» και «τέρμα με τους νταβατζήδες σε αυτό τον τόπο»!

*

Το 35ο ή κατ' άλλους το 37ο (πέντε πάνω - πέντε κάτω, τι σημασία έχει) μέλος του μηχανισμού αυτής της κυβέρνησης - που ως ενθυμείστε ήρθε για να μας σώσει από τη διαφθορά και την καταισχύνη της δωροληψίας - πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια υπό το βάρος υποψιών για «λαδιές» και «εκβιασμούς».

Τουτέστιν: στους 20 μήνες της ΝΔ, περίπου 2 στελέχη της το μήνα πάνε για «επανίδρυση» (καθόλου κακή επίδοση, δε λέω...).

*

Και κει που η ρεμούλα «μιζάρει» τη διαφθορά και η μάνα (του Αλογοσκούφη) χάνει το κουλούρι, βγαίνουν οι ΠΑΣΟΚοι, αυτά τα αγλαΐσματα πολιτικού ήθους και εκφωνούν λόγους υπέρ της «κάθαρσης», της «διαφάνειας» και της «τιμιότητας»!

Τουτέστιν: ώρα είναι να ανέβει και ο Τσουκάτος σε κάνα «κότερο» ή ο Νεονάκης στα κεραμίδια της Σοφοκλέους, να αρχίσουν να φωνάζουν για τη διαπλοκή και για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου!

*

Ολα τα παραπάνω αντέχονται. Εκείνο που δεν αντέχεται με τίποτα είναι τούτο: Να βγαίνει ο Παπουτσής στα τηλεπαράθυρα και να ομιλεί με πάθος υπέρ της απεργίας της Τετάρτης ώστε να τη θέσει υπό τη «σοσιαλιστική» σκέπη του ΠΑΣΟΚ! Να τον βλέπεις, απρόσβλητο από κάθε ίχνος ντροπής, να έχει προβιβάσει τον εαυτό του από επίτροπο της Κομισιόν σε «τουρίστα», και να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους σαν σε ιθαγενείς! Να βλέπεις και να ακούς τον Πρωτόπαππα να δηλώνει με θράσος καλοθρεμμένου εργατοπατέρα ότι «δε θέλω υποταγμένους εργαζόμενους»! Ποιος; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Σημίτη! Ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που έχει πλακώσει στο ξύλο από τους αγρότες μέχρι τους μαθητές, κι από τους εκπαιδευτικούς μέχρι τους συνταξιούχους!

Τουτέστιν: «Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς».

*

Πάντως υπάρχει ελπίδα: Ο κ. Παναγιωτόπουλος! Ναι, ο ακαταπόνητος υπουργός Εργασίας είναι η μόνη μας ελπίδα (πάνω κι από το Γιακουμάτο). Ορίστε: Εδώ και 48 ώρες δεν κάνει άλλη δουλιά από το να βγαίνει στα κανάλια για να δώσει «διευκρινίσεις» περί της νέας σεμνής και ταπεινής παραιτήσεως. Μεταξύ των άλλων διαβεβαιώνει το πανελλήνιο ότι ευθύς μόλις έμαθε τα φημολογούμενα περί «εκβιασμού» του επιχειρηματία Εμφιετζόγλου, έσπευσε να του τηλεφωνήσει. Αλλά καθότι η Ελλαδάρα κατατάσσεται εις την τιμητική πέμπτη θέση παγκοσμίως στα θέματα διαφθοράς, οι υπουργοί δε θα έπρεπε να κάνουν άλλη δουλιά, απ' το να παίρνουν τηλέφωνο τα ανθρωπάκια που τους τυλίγουν (και παρ' ότι φωνάζουν κανείς δεν τους δίνει σημασία) σε μια κόλλα «λαδό»χαρτο στις εφορίες, στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία και στα γραφεία πρωτοκόλλησης ρουσφετιών του εκάστοτε πολιτευτάκια. Αλλά ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν μπορεί να έχει όλα τα τηλέφωνα, όλων των απατημένων, που νόμιζαν ότι ψηφίζοντας στις εκλογές αυτούς, θα γλίτωναν από τους άλλους. Το τηλέφωνο του κ. Εμφιετζόγλου, όμως, το έχει. Και του «Μπαϊρακτάρη» φανταζόμαστε. Εκεί που ο πρωθυπουργός λέει εκείνα τα ωραία ανέκδοτα για τους «νταβατζήδες».

Τουτέστιν: «Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στενεύουν τα όρια της ανοχής(2009-04-24 00:00:00.0)
Ο «νόμος των νταβατζήδων» (1)(2005-11-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-05-20 00:00:00.0)
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ(2004-10-14 00:00:00.0)
Ο Ιανός κάνει ...ντιμπέιτ(2004-02-19 00:00:00.0)
Τραγουδήθηκαν στον Εβρο(1997-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ