Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Παρών» στο «αντιτρομοκρατικό μέτωπο»

Στρατευμένος στην «εξάρθρωση της 17Ν», αφήνοντας το κεφάλαιο των πολιτικών ευθυνών για αργότερα, εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ υποδεικνύει να επεκταθούν οι έρευνες και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων!

«Να σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες και να δώσουμε ένα τέλος στην τρομοκρατία με κοινή προσπάθεια», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή», επισημαίνοντας ότι τον ενθαρρύνουν οι διαβεβαιώσεις των Σημίτη και Χρυσοχοΐδη ότι «θα προχωρήσουν ως το τέρμα». Ταυτόχρονα αφήνει αιχμές περισσότερο μάλλον για να ασκήσει πίεση, σημειώνοντας ότι «θα χρειαστεί μεγάλο θάρρος και ανάληψη κόστους για να προχωρήσουν πράγματι σε βάθος». Ο Κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι «αναντιρρήτως πέτυχαν την εξουδετέρωση του επιχειρησιακού σκέλους της 17Ν, η οποία δεν καλύπτει στο σύνολό της την τρομοκρατία στην Ελλάδα», αλλά, όπως τονίζει, «δεν προχώρησαν σε αυτούς που βρίσκονται από πίσω και έπαιρναν τις αποφάσεις». Επιπλέον ζητά να προχωρήσουν οι δίκες και να «αποδοθεί δικαιοσύνη». Επειδή, όπως ομολογεί, δε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα και προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας, προσπερνά την επίθεση του Κ. Σημίτη ότι η δεξιά εξέθρεψε το παρακράτος, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι «σίγουρα δεν είναι το παρακράτος της δεξιάς που εξέθρεψε την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Ο κ. Σημίτης όμως μας προκαλεί να του πούμε ότι ίσως τους εξέθρεψε κάποιο άλλο παρακράτος».

Ο Κ. Μητσοτάκης ζητεί να ανοίξει ο φάκελος των τρομοκρατικών ενεργειών που έγιναν με στόχο τον ίδιο στην Κατεχάκη το 1984 και στη Μυτιλήνη το 1989, καθώς και βομβιστική επίθεση που έγινε στο ξενοδοχείο «Πλωτίνι» σε μια συνδιάσκεψη στελεχών της ΝΔ, ενώ εκτιμά ότι υπάρχει διάβρωση των Ενόπλων Δυνάμεων από την τρομοκρατία και το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει τώρα.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «παρά τις διαφωνίες που έχει κανείς με το περιεχόμενο της συνέντευξης, υπάρχουν και θέματα στα οποία ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει κάποιες νέες θέσεις». Για παράδειγμα, πρόσθεσε ο Χρ. Πρωτόπαππας, είναι ίσως από τα λίγα στελέχη της ΝΔ που αναγνωρίζουν τη δουλιά που έχει γίνει και αυτό είναι σημαντικό. Διαβεβαίωσε ότι η έρευνα προχωρά και θα προχωρήσει σε βάθος και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να καταθέσει οποιαδήποτε στοιχεία έχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ