Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΟΥΔΙ
Ξεκίνησαν την τσιμεντοποίηση

Από παλιότερη κινητοποίηση για τη διεκδίκηση του πάρκου στο Γουδί
Από παλιότερη κινητοποίηση για τη διεκδίκηση του πάρκου στο Γουδί
Συνεχίζεται η τσιμεντοποίηση του πάρκου στο Γουδί και η παράδοσή του στα μεγάλα συμφέροντα. Η δημοτική αρχή στα λόγια αντιστέκεται. Η Αστυνομία κάνει τα «στραβά μάτια». Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» τονίζει την ανάγκη άμεσης δράσης, ώστε να προστατευτούν οι λαϊκές ανάγκες για πράσινο και αναψυχή.

Οπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων η δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης» και στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης Α. Ζορμπαλά, στο πάρκο Γουδί, σε έκταση που παραχωρήθηκε παλαιότερα από την κεντρική διοίκηση στο Δήμο Αθηναίων, για να τον αξιοποιήσει ως υψηλό πράσινο, άρχισαν οικοδομικές εργασίες. Κατά πώς φαίνεται, ξεκίνησε να ανοικοδομείται σε μέρος αυτού του χώρου κτίσμα του ιδρύματος «Ελπίδα», που ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Η κυβέρνηση πήρε την πολιτική απόφαση να δώσει δέκα στρέμματα της περιοχής στους ιδιώτες και η Περιφέρεια έσπευσε πρόσφατα να αποχαρακτηρίσει το χώρο από δασική έκταση. Ετσι ξεκίνησαν οι εργασίες, αντίθετα με τη θέση των περιοίκων και της «Συμπαράταξης», όχι μόνον η έκταση που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, αλλά συνολικά τα χίλια στρέμματα στο Γουδί να γίνουν ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου, με ελεύθερη πρόσβαση στα λαϊκά στρώματα.

Η Α. Ζορμπαλά επισήμανε ότι οι περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία. Οργανα της υπηρεσίας κατέφτασαν στο χώρο, ρώτησαν αν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, πήραν αρνητική απάντηση και έφυγαν χωρίς να συλλάβουν τον εργολάβο. «Αντίθετα με πολλές άλλες περιπτώσεις, όπου οι αστυνομικοί δείχνουν πολύ πιο "ενεργητικοί"», παρατήρησε.

Σημειώστε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, πριν μια βδομάδα, το Σώμα είχε επαναβεβαιώσει παλαιότερη απόφαση να παραμείνει ο χώρος πράσινο, αλλά κι αυτή ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού, που έμεινε στα χαρτιά. Ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Μ. Δανδουλάκης κατήγγειλε τη στάση της δημοτικής αρχής, καθώς, ενώ ήταν γνωστή η απόφαση αποχαρακτηρισμού της Περιφέρειας, δεν έκανε καμία ένσταση. Τόνισε την ανάγκη άμεσα να μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο της Πολεοδομίας και να διακόψει τις εργασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ