Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ

«ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ»: «Τα αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη, που περιπολούν τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στο Ιράκ άλλαξαν τακτική και βομβαρδίζουν εγκαταστάσεις αεράμυνας στις περιοχές αυτές, κίνηση που προετοιμάζει τον εναέριο χώρο για μια συμμαχική επίθεση, όπως δηλώνουν στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Ταυτόχρονα, ο στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει βομβαρδιστικά Β-2 έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Στο πλαίσιο αυτό, οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Βρετανία να επιτρέψει τη χρήση της αεροπορικής βάσης στη νήσο Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού» (ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ: «Οι Παλαιστίνιοι, κυρίως οι φτωχότεροι, αυτοί που στριμώχνονται στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στη Γάζα, ζουν μ' έναν εφιάλτη. "Εάν οι Αμερικανοί επιτεθούν στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν θα γίνει ανεξέλεγκτος. Κανείς δεν του μίλαγε μέχρι τώρα. Εάν στραφεί η προσοχή του κόσμου στη Βαγδάτη, τότε το μακρύ του χέρι θα φτάσει ως τη Γάζα, όχι με επιλεκτικούς βομβαρδισμούς και ανατινάξεις σπιτιών, αλλά με εισβολή των ισραηλινών λεγεώνων των τανκς» (Γ. Διακογιάννης -ΝΕΑ).

ΑΦΕΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: «Στην πραγματικότητα, αυτό που διακυβεύεται είναι ο λόγος των ΗΠΑ. Τι επιζητούν; Τον αφοπλισμό του Ιράκ ή την ανατροπή του Ιρακινού ηγέτη; Ποια είναι η προτεραιότητα, ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει; Ο ΟΗΕ δεν πρέπει να ακούσει την Ουάσιγκτον» (ΛΕ ΜΟΝΤ -ΝΕΑ).

ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ: «Στον παραλογισμό ενός νέου πολέμου κατά του Ιράκ θα πρέπει να αντισταθούν όλοι οι ηγέτες των άλλων χωρών και να "μη μένουν σιωπηλοί" στον εκβιασμό του ΟΗΕ, που επιχειρεί και πάλι η Ουάσιγκτον» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ