Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Μαυροκουκουλάκηδες»(1)

Λίγες μέρες μετά την 11η Σεπτέμβρη, η «Νιου Γιορκ Ποστ» έγραφε: «Στην Ελλάδα επικρατεί τέτοιο αντιαμερικανικό πνεύμα, που ακόμη και στην εφημερίδα "Καθημερινή" συντάκτες πανηγύριζαν όταν έβλεπαν τις σκηνές φρίκης στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον»!

Οταν δημοσιεύτηκε το παραπάνω, έγινε αντιληπτό ότι στην Ελλάδα ένα δίκτυο χαφιέδων και συκοφαντών είχε αρχίσει τη δράση του, με στόχο την τρομοκράτηση ή ακόμα και την επαγγελματική εξαφάνιση ανθρώπων του Τύπου, που δεν είναι αρεστοί στις ΗΠΑ και στην εδώ πρεσβεία τους. Αλλωστε, πολύ νωρίτερα, τόσο ο Μπερνς (27/7/2001), όσο και ο διάδοχός του είχαν προβεί σε «συστάσεις» προς τα ελληνικά ΜΜΕ και ειδικά σε εφημερίδες - είχαν αναφερθεί ειδικά στο «Ριζοσπάστη» και την «Ελευθεροτυπία» - για το πνεύμα που εκπροσωπούν, το οποίο «πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» (Μίλερ, 9/10/2001).

Ο χαφιεδίστικος μηχανισμός, ένα χρόνο μετά την 11η Σεπτέμβρη και εν μέσω τρομοκρατικού κλίματος λόγω «17 Ν», έχει «φουλάρει» τις μηχανές. Στόχος, ο ίδιος. Η επιβολή μακαρθικού καθεστώτος.

***

Στο παραπάνω γενικότερο πλαίσιο, μια ενδιαφέρουσα «πινελιά μαυρίλας» είχαμε από τον γνωστό φίλο του κ. Σημίτη, τον κ. Πρετεντέρη. Ο τελευταίος σε έναν «οργασμό καθήκοντος» ζήτησε χτες από το «Βήμα» τη δίωξη του «Ρ»!

«Δεν μπορεί να μην αντιδρά (η ΕΣΗΕΑ), όταν ο "Ριζοσπάστης" και άλλες εφημερίδες καθημερινά λασπολογούν, χυδαιολογούν και βρίζουν δημοσιογράφους», όπως έγραψε! Προσέξτε: Οποιος διαφωνεί με τον εν λόγω κύριο, «λασπολογεί, χυδαιολογεί και βρίζει»! Αυτή είναι η άθλια στρεψοδικία τους!

Αλλά ποιοι πουλούν «δεοντολογία» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της αμερικανικής πρεσβείας; Κάποιοι σαν τον Πρετεντέρη που έγραφε:

α) «Χρειάζεται συνήγορο ο Ξηρός;»! (16/7/2002, «Βήμα»)

β) Η «17 Ν» εκπροσωπεί «όλα τα βασικά συστατικά μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας», που διακηρύσσει τον «αντικαπιταλισμό, τον αντιαμερικανισμό, το αντικατεστημένο»! (17/7/2002, «Βήμα»)

γ) «Ξέρω καμιά τριανταριά δημοσιογράφους και αρκετούς πολιτικούς και πανεπιστημιακούς, που έκαναν και κάνουν δημόσια καριέρα, αναμασώντας καθημερινά τις αρλούμπες που έγραφε η "17 Ν" στις προκηρύξεις της»! (14/7/2002, «Βήμα»)

Οπως βλέπετε, ο μακαρθισμός, οι πραγματικοί λασπολόγοι, οι συκοφάντες κυκλοφορούν πλέον χωρίς κουκούλα.

(Αλήθεια, θα τους «καταδώσει» τους δημοσιογράφους που «ξέρει»; Και η ΕΣΗΕΑ τι λέει;..)


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ