Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Ο χτεσινός Τύπος εστιάζει κύρια στην απολογία του Δ. Κουφοντίνα, τη σύλληψη της Αγγελικής Σωτηροπούλου, αλλά και τον απόηχο από τις συνεντεύξεις του Σ. Ξηρού.

Η «Ελευθεροτυπία» σε άρθρο με τίτλο «Τα νηφάλια είπα - ξείπα του Σάββα» επισημαίνει ότι «ο Σάββας επανήλθε σε δικαιολογίες που δε συνάδουν με το προφίλ του "συνειδητοποιημένου επαναστάτη", το οποίο προσπαθεί εναγωνίως να βγάλει τώρα προς τα έξω», παραθέτοντας επίσης αποσπάσματα από την απολογία του στον εφέτη - ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο, στην οποία «μίλησε για "οργάνωση που φυλλορροούσε", αποκάλυψε τρόπους με τους οποίους προσπαθούσε να "απαγκιστρωθεί" αφού πια "συμμετείχε από υποχρέωση"».

Η «Απογευματινή», προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που ο Αλ. Γιωτόπουλος προαυλίζεται μόνος του στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρει «ο φερόμενος ως μοναδικός καθοδηγητής και αρχηγός της "17Ν" ετοιμάζει την αντεπίθεσή του και το δικό του "μανιφέστο" απάντηση σ' εκείνο του Δημ. Κουφοντίνα, αλλά και στις "τηλεοπτικές προκηρύξεις" του Σάββα Ξηρού, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το κύρος του». Ακόμη αναφερόμενη η εφημερίδα σε πληροφορίες γύρω από τις συζητήσεις των άλλων κρατουμένων σχετικά με τη στάση του Αλ. Γιωτόπουλου, σημειώνει: «.. η άρνηση του "Λάμπρου" να δεχτεί να προαυλίζεται μαζί τους και δίνονταν διάφορες ερμηνείες, ενώ μερικοί μιλούσαν ανοιχτά και για "δυναμική απάντηση" που όπως σχολίαζαν θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους».

Η «Καθημερινή» πάντως για το ίδιο θέμα αναφέρει ότι «ο Αλ. Γιωτόπουλος και χθες προαυλίστηκε κατά μόνας καθώς η αρχική απόφαση του Συμβουλίου Φυλακών να προαυλίζεται μαζί τους παραπάνω δύο (Παπαναστασίου και Κουφοντίνα), τροποποιήθηκε με επίσημη δικαιολογία την προσωπική του ασφάλεια».

Το «Βήμα» σε δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Δεν ήρθε ακόμη η ώρα των άλλων οργανώσεων» αναφέρει ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δε σκοπεύει να κάνει «ούτε βήμα προς την εξάρθρωση των υπόλοιπων τρομοκρατικών οργανώσεων, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει ως σήμερα, αν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με τη "17Ν"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ