Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι άξονες που προτείνουμε για συσπείρωση και κοινή δράση

«Καλούμε την αγροτιά», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ολοκληρώνοντας την ομιλία της, «να υιοθετήσει τους παρακάτω άξονες και στόχους, σε κοινή δράση στους αγώνες, σε κοινή προσπάθεια να κτίσουμε το Μέτωπο

1. Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής με βάση τις ανάγκες της χώρας, παίρνοντας υπόψη βεβαίως και τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς. Δηλαδή, χωρίς τους όρους των ποσοστώσεων, τα πρόστιμα της συνυπευθυνότητας, τις αγραναπαύσεις, τις εκριζώσεις και τα κίνητρα της εντατικοποίησης της ΕΕ. Αναδιάρθρωσή της με αύξηση της ζωικής παραγωγής αλλά και της φυτικής που στηρίζει τη ζωική παραγωγή, όπως ζωοτροφές.

2. Σύστημα τιμών και επιδοτήσεων που εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και θα ευνοεί την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής. Το σύστημα επιδοτήσεων που προτείνουμε είναι αντίθετο με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που προβλέπει κίνητρα και επιδοτήσεις στους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, οι οποίοι και τελικά καρπώνονται τη μεγάλη πλειοψηφία των κοινοτικών επιδοτήσεων.

3. Σημαντική αύξηση των κονδυλίων για αγροτικά έργα υποδομής, μέτρα που αντιμετωπίζουν το μονοπωλιακό έλεγχο στις τιμές των γεωργικών εφοδίων και μηχανημάτων για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

4. Κρατικοί οργανισμοί και ιδρύματα έρευνας με στόχους την επιστημονικοτεχνική στήριξη του μικρού παραγωγού. Ανάπτυξη της εγχώριας γεωργικής έρευνας και τεχνολογίας, εκπαίδευση των αγροτών στη σωστή χρήση προϊόντων της έρευνας και τεχνολογίας για να προστατεύεται το περιβάλλον και η υγεία των καταναλωτών.

5. Κρατική αγροτική τράπεζα με κοινωνικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό, η οποία με κάλυψη του προϋπολογισμού θα επιδοτεί επιλέξιμες γεωργικές δραστηριότητες.

6. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά κίνητρα στους νέους αγρότες για να ανανεωθεί ο γηρασμένος πληθυσμός και ιδιαίτερα κίνητρα παραμονής στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές για να αποφευχθεί η ερήμωση της υπαίθρου.

7. Μέτρα διάθεσης της αγροτικής παραγωγής με εξαγωγικές επιδοτήσεις αλλά και προστασία από τις αθρόες εισαγωγές. Ανάπτυξη ισότιμων εμπορικών σχέσεων με τις χώρες όλου του κόσμου.

8. Κρατικός φορέας ασφάλισης παραγωγής και κεφαλαίου με συμμετοχή στους πόρους του κράτους και των αγροτών.

9. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους κατοίκους της υπαίθρου στα Κέντρα Υγείας και νομαρχιακά νοσοκομεία, οικογενειακός γιατρός. Που σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί κάθε μορφής ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα ασφάλισης και υγείας. Η συνύπαρξη και των δύο συστημάτων αντικειμενικά δε θα είναι ισότιμη.

10. Δωρεάν σύγχρονη Παιδεία, που σημαίνει ότι καταργείται κάθε μορφής ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Οσο διατηρείται ο ιδιωτικός τομέας δε θα γλιτώσει ο λαός από τη μέγκενη του.

11. Σύνταξη ανθρώπινη για όλους τους αγρότες και αγρότισσες μετά τα 30 χρόνια ασφάλισης, ίση με την κατώτερη του ΙΚΑ με συμμετοχή κράτους και ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ