Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο «φίλος» των αναπήρων

Γρηγοριάδης Κώστας

Μετά τα ...σουτ και τα τρίποντα ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Παπουτσής επισκέφθηκε και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) και έταξε την «άμεση θέσπιση Δημοτικής Εκπτωτικής Κάρτας 40% υπέρ των ατόμων με αναπηρίες για όλα τα είδη πρώτης ανάγκης από όλα τα καταστήματα της πόλης».

Βέβαια, δεν είπε ο Χρ. Παπουτσής ποιος θα πληρώσει αυτή την έκπτωση. Φανταζόμαστε, ότι θα τα παίρνει απ' τους φορολογούμενους δημότες και θα τα δίνει στα ΑμΕΑ, ώστε να αποκτά -κατά τα κυβερνητικά πρότυπα - και προσωπείο κοινωνικού και ευαίσθητου ευεργέτη, με «ξένα κόλλυβα». Κι ο πρόεδρος της Διοίκησης της ΕΣΑΕΑ Γ. Βαρδακαστάνης ενθουσιάστηκε τόσο που του ευχήθηκε να βρεθεί στο θώκο του δήμου, για να υπηρετήσει και από εκεί το αναπηρικό κίνημα όπως το έπραξε «απ' όποια θέση και αν βρέθηκε, και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην κυβέρνηση και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Και τα 'λεγε αυτά ο Γ. Βαρδακαστάνης όταν ακόμα δε στέγνωσε το μελάνι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τις εξευτελιστικές αυξήσεις του 5% στα επιδόματα των ΑμΕΑ, που αποφασίστηκαν ετεροχρονισμένα για το 2002.

Αλλά τι ανάγκη έχουν συνδικαλιστές που συμπεριφέρονται σαν Σαουδάραβες πρίγκιπες, όπως αποφάνθηκαν ελεγκτές του ελληνικού κράτους για την ηγεσία της ΕΣΑΕΑ. Αυτοί θα διαλέξουν και τους άρχοντες που τους ταιριάζουν. Οι ανάπηροι, όμως, και οι οικογένειές τους δεν έχουν παρά να γυρίσουν την πλάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ