Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ»
Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Καινούρια στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για υπόγειους αλληλοεκβιασμούς και βρώμικες συναλλαγές μεταξύ ισχυρών ονομάτων του επιχειρηματικού, του εκδοτικού, του μεγαλοδημοσιογραφικού και δικηγορικού κόσμου. Η υπόθεση με τη «17 Νοέμβρη» φαίνεται ότι στάθηκε η αφορμή για να σπάσει η «ομερτά» του κυκλώματος των εκβιασμών και να βγουν ...στη φόρα κάποια στοιχεία από τη ζοφερή αυτή υπόθεση.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών, δεν προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία διασυνδέσεις της «17 Νοέμβρη» με το κύκλωμα των εκβιαστών.

Από το γραφείο του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου, αναμένεται να περάσουν αρκετά ονόματα επιχειρηματιών, για τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητα στοιχεία πως ήταν θύματα του κυκλώματος των εκβιαστών ή αποπειράθηκαν να τους εκβιάσουν.

Μετά τους Θ. Αγγελόπουλο και Β. Βαρδινογιάννη, χτες κατέθεσαν στον εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλο οι αδερφοί Ν. και Κ. Μαμιδάκης, στα πλαίσια της έρευνας για τις εκβιάσεις επιχειρηματιών, καθώς τα ονόματά τους ενεπλάκησαν στην υπόθεση από δημοσιεύματα του Τύπου. Οι δύο επιχειρηματίες αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχουν δηλώσει στον εισαγγελέα ότι δεν έχουν υποστεί εκβιασμό και σε περίπτωση που επιχειρούσε κάποιος να τους εκβιάσει, δε θα ενέδιδαν.

Κλήσεις για να καταθέσουν έχουν λάβει ή θα λάβουν σύντομα η Μ. Λάτση, η Γ. Αγγελοπούλου, ο Αργ. Σιαλιαρέλης, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, ενώ τελευταίος αναμένεται να κληθεί ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» Γρ. Μιχαλόπουλος.

Σχετικά με το ιδιόχειρο σημείωμα που παρέδωσαν στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ο Θ. Αγγελόπουλος και η σύζυγός του, βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση, προκειμένου να μάθουν, αν και πότε παρέλαβε ο Κ. Σημίτης από το ζεύγος Αγγελοπούλου αντίγραφο αποσπασμάτων από το προσωπικό ημερολόγιο του Δ. Αγγελοπούλου και γιατί ο πρωθυπουργός το παρέδωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και όχι στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, όπως προβλέπεται από την Ποινική Δικονομία.

Να υπενθυμίσουμε ότι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει, γιατί το ζεύγος Θ. και Γ. Αγγελοπούλου παρέδωσε στον πρωθυπουργό το επίμαχο ιδιόχειρο σημείωμα του Δ. Αγγελόπουλου, απάντησε ότι «ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να απευθυνθεί όπου εκείνος κρίνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ