Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι συμβασιούχοι

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).--

Εμμένει στις απολύσεις σκοπιμότητας των 20 εργαζομένων με συμβάσεις έργου (λήγουν το Δεκέμβρη του 2003) στις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΥΑΣ (Υδρευσης - Αποχέτευσης) και ΔΕΠΟΙΖΩ (Ποιότητας Ζωής) η νεοεκλεγμένη φιλοκυβερνητική δήμαρχος Στυλίδας, Αλέκα Καραγιώργου - Σχορετσανίτη.

Παρότι οι απολυμένοι (που δεν τους έχει καταγγελθεί η σύμβαση) δίνουν καθημερινά το «παρών» στις υπηρεσίες τους, η δήμαρχος με τρόπο αυταρχικό και ετσιθελικό κρατάει κλειδωμένα τα γραφεία τους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν και σαν επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών του δήμου και εξυπηρέτησης των δημοτών.

Απ' την πλευρά τους οι απολυμένοι δραστηριοποιούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση και σε σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία τους, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή τοπικών φορέων, του νομαρχιακού συμβούλου της ΝΑΣ, Τ. Χρονά και της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ. Αντίθετα έλαμψαν διά της απουσίας τους εκπρόσωποι των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρότι είχαν προσκληθεί. Στο κοινό ψήφισμα που εκδόθηκε από τη σύσκεψη εκφράζεται η συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους να επιστρέψουν στις δουλιές τους.

Στο μεταξύ, το πρόβλημα των συμβασιούχων απολυμένων του Δήμου Στυλίδας συζητήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας, μετά από πρόταση του συμβούλου της ΝΑΣ και υπήρξε δέσμευση του νομάρχη για ανάληψη πρωτοβουλίας επίλυσης του προβλήματος.

Επίσης την αναίτια και άδικη απόλυση των συμβασιούχων συζήτησε στη χτεσινή της συνεδρίαση και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, με πρωτοβουλία του Θ. Τσέτσου (ΕΣΑΚ), που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα τους.

Στο πλευρό των διωκόμενων εργαζομένων στέκεται η ΚΟΒ Στυλίδας του ΚΚΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στη νέα δήμαρχο Στυλίδας, επισημαίνοντας ότι οι ισχυρισμοί της για παράνομες προσλήψεις (ισχυρίστηκε ότι δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ) δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις πραγματικές της επιδιώξεις... για «βόλεμα ημετέρων», μια και οι υπεράριθμες ρουσφετολογικές, προεκλογικές υποσχέσεις της την πιέζουν ασφυκτικά.

Η ΚΟΒ Στυλίδας του ΚΚΕ, τέλος, καλεί τους ανέργους και τους εργαζόμενους της περιοχής σε συσπείρωση και αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και δεσμεύεται ότι θα συμπαρασταθεί στον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ