Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Καμιά επανάπαυση, αντίσταση τώρα

Νέο συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη, στις 6.30μμ, στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στις 6μμ προσυγκέντρωση της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη στα Προπύλαια

Σε μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και σε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία καλεί αύριο το λαό της Αθήνας η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά του πολέμου. Η ΕΕΔΥΕ, δεκάδες συνδικάτα, δήμοι, κοινωνικοί και καλλιτεχνικοί φορείς, καλούν τους Αθηναίους για άλλη μια φορά να διαδηλώσουν ενάντια στον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, να καταδικάσουν Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

"Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές όχι μόνο περιφρονούν τους λαούς που ξεσηκώνονται, αλλά εντείνουν τους βομβαρδισμούς δολοφονώντας αθώους. Προετοιμάζονται και για νέο λουτρό αίματος με χερσαίες επιχειρήσεις" υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η Επιτροπή. "Η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο έχει συμφωνήσει και συμμετέχει στον πόλεμο, αλλά προετοιμάζεται με το πρόσχημα της "ειρηνευτικής δύναμης" και της "ανθρωπιστικής βοήθειας" να στείλει στρατιώτες έξω από τα σύνορα, στα ΝΑΤΟικά τάγματα θανάτου". "Ο λαός μας", καταλήγει η Επιτροπή πρέπει, "να εμποδίσει τη μετατροπή Ελλήνων στρατιωτών σε δολοφόνους γειτονικών λαών". Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, τονίζει ο Θανάσης Παφίλης, γγ της ΕΕΔΥΕ, κάνουν πιο επιτακτική τη λαϊκή κινητοποίηση, την καταδίκη του ΝΑΤΟ για το έγκλημα που διαπράττει σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας αλλά και την καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση της. Η απόφαση της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή και η προχτεσινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, επικυρώνουν τη συνέχιση των βομβαρδισμών. Μόνο οι λαοί με τους αγώνες τους, μπορούν να σταματήσουν τις αγριότητες των ΝΑΤΟικών, που καταστρέφουν χωριά, χτυπάνε τρένα και σκοτώνουν αθώους.

Η προσυγκέντρωση της ΝΔΕ έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Στην Πάτρα

Παναχαϊκή κινητοποίηση κατά του πολέμου γίνεται αύριο και στην Πάτρα. Στις 7.30 το απόγευμα διοργανώνεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ένα ακόμα συλλαλητήριο.

Κεντρικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταδίκης των νατοϊκών βομβαρδισμών στη μαρτυρική Γιουγκοσλαβία γίνονται ακόμα στη Λάρισα και στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Την ίδια μέρα η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και οι μαζικοί φορείς του νομού καλούν όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική, αντινατοϊκή και φιλειρηνική συγκέντρωση καταδίκης των επεμβάσεων, που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ