Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Δε σταμάτησαν ούτε στιγμή

Νέο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένος να ορθωθεί και να εμποδίσει τη συνέχιση του απροκάλυπτου εγκλήματος σε βάρος του γιουγκοσλάβικου λαού και να απαιτήσει την άμεση απεμπλοκή της χώρας, είναι ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας - Θράκης που συνεχίζει και κλιμακώνει τις αντιδράσεις του οργανώνοντας καθημερινά μεγάλες αντιπολεμικές εκδηλώσεις. Η Βόρεια Ελλάδα απ' άκρη σε άκρη βρίσκεται σε μια διαρκή κινητοποίηση κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να μακελέψουν τα Βαλκάνια και της ελληνικής κυβέρνησης να σύρει τη χώρα πιο βαθιά στον πόλεμο, αποστέλλοντας ελληνικά στρατεύματα για τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Οι Κομμουνιστές συνεχίζουν ασταμάτητα τη δράση τους, από την πρώτη μέρα διέλευσης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη και τις μέρες του ΠΑΣΧΑ έδρασαν σταθερά προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση αφύπνισης και ενεργοποίησης του λαού. Την Παρασκευή με παρεμβάσεις στους επιτάφιους, το Σάββατο με παρεμβάσεις στην Ανάσταση, τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα με εξορμήσεις και μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην Κοζάνη.

Σήμερα από την Ορεστιάδα μέχρι και την Κοζάνη, εργαζόμενοι και νεολαίοι, διαδηλώνουν και απαιτούν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να μη σταλεί ούτε ένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Νέο κάλεσμα από το ΚΚΕ

Στη Θεσσαλονίκη, το βασικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ για την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ οργανώνει νέο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία της ΧΑΝΘ. Βασικό σύνθημα "κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα". Τα γεγονότα, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για άμεση εμπλοκή του ελληνικού στρατού, το αναδεικνύουν σε παλλαϊκό αίτημα. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες, τις μητέρες, τους νέους, να πρωτοστατήσουν μαζί με όλο το λαό και να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της ειρήνης στα Βαλκάνια. Να μην επιτρέψουν να γίνει η νεολαία βορά στα κανόνια των ιμπεριαλιστών, να καταδείξουν την αντίθεσή τους στη συνέχιση της βαρβαρότητας των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη ΝΟ Γιουγκοσλαβίας και να απαιτήσουν, την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το βρώμικο πόλεμο, την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

"Σήμερα ο καθένας εκτιμά ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσαν Αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια δεν είναι μια μπόρα που θα περάσει" δηλώνει ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και καλεί το λαό της πόλης να συμμετάσχει μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση για να διαδηλώσει την απόφασή του να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος των λαών της περιοχής και να καταδικάσει τους υπεύθυνους αυτού του πολέμου. "Ηδη είναι γνωστά τα σχέδια του ΝΑΤΟ για εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων και υπάρχουν συγκεκριμένες προετοιμασίες γι' αυτό το σκοπό. Αμεσα η χώρα μας πρέπει να απεμπλακεί, να σταματήσει να προσφέρει διευκολύνσεις, στρατό, λιμάνια, αεροδρόμια, στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους και πολύ περισσότερο να μη στείλει ούτε έναν Ελληνα φαντάρο έξω από τα σύνορά μας. Γιατί αυτό θα μας βάλει στο μάτι του κυκλώνα", κατέληξε ο Σ. Βαρδαλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ