Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΙ
Διογκώνει τα χρέη η ρύθμιση της ΑΤΕ

Ανάστατοι είναι οι χοιροτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας ύστερα από τη ρύθμιση χρεών που αποφάσισε η Αγροτική Τράπεζα και με την οποία, όπως καταγγέλλουν, διογκώνονται τα υπάρχοντα προβλήματα και αφανίζεται ό,τι έχει απομείνει από την κτηνοτροφία.

Με επιστολή του στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Β. Ελλάδας αναφέρει ότι, πριν λίγους μήνες, είχε προτείνει το διπλασιασμό του αρχικού δανειζόμενου κεφαλαίου και την πληρωμή του σε 10 ετήσιες άτοκες δόσεις. "Τα δάνεια που έχουμε πάρει κατά καιρούς διογκώθηκαν από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και τα πανωτόκια και έτσι δεν μπορέσαμε να πληρώσουμε κάθε δόση, διότι πάθαμε ζημίες από τα ΝΕΠ και από την απελευθέρωση των τιμών των ζωοτροφών. Εδώ και δύο χρόνια οι τιμές του χοιρινού κρέατος πέφτουν συνεχώς και αναγκαζόμαστε να πουλάμε κάτω του κόστους παραγωγής, χάνοντας ανά χοίρο πλέον των δέκα χιλιάδων δρχ.", αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος σημειώνοντας και τα παρακάτω:

"Μόνο με τη ρύθμιση που προτείνουμε, θα μπορούσε να ανακουφιστεί ο κλάδος και με μια μικρή αύξηση των τιμών να αρχίσει η ανάκαμψη της ελληνικής χοιροτροφίας. Τότε θα μπορέσουμε κι εμείς να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ