ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Νέες στάσεις εργασίας από αύριο

Στα δικαστήρια προσφεύγει και γι' αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση

Την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, από αύριο Τετάρτη, αποφάσισαν στην τελευταία τους γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1998.Ωστόσο, και αυτές οι κινητοποιήσεις θα "κριθούν" στα δικαστήρια, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης. Η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ, με προσφυγή της, ζητά να κριθούν οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές. Η προσφυγή εκδικάζεται σήμερα το μεσημέρι και ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τη στάση τους.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, μετά την πεισματική άρνηση της διοίκησης του ΗΛΠΑΠ να υπογράψει ΣΣΕ και μάλιστα στο πλαίσιο της κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής, όπως υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία). Αντίθετα, η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ εκβιάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την υπογραφή διετούς ΣΣΕ, με προφανή σκοπό να τους κρατήσει "αλυσοδεμένους", ενόψει της εφαρμογής των αντεργατικών κανονισμών εργασίας, που ψήφισε πρόσφατα η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της 6ωρης στάσης εργασίας (10 π.μ. - 4 μ.μ.) που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή, συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισαν το παρακάτω πρόγραμμα στάσεων εργασίας, που αρχίζουν αύριο και λήγουν στις 12 Γενάρη 1999.

  • Αύριο Τετάρτη,από 7 π.μ. - 10 π.μ. και από 5 μ.μ. - 8 μ.μ.
  • Μεθαύριο Πέμπτη,από 7 π.μ. - 11 π.μ. και από 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
  • Την Τρίτη, 29 Δεκέμβρη,από 7 π.μ. - 10 π.μ. και από 5 μ.μ. - 8 μ.μ.
  • Την Τετάρτη, 30 Δεκέμβρη,από 11 π.μ. - 5 μ.μ.
  • Την Πέμπτη, 31 Δεκέμβρη,από 7 π.μ. - 10 π.μ. και από 4 μ.μ. - 10 μ.μ.
  • Την Τρίτη, 12 Γενάρη,από 11 π.μ. - 5 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Με ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του οργανισμού για "αδιαφορία απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού", επισημαίνοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ι. Χρυσουλάκης "αρνείται πεισματικά και εντελώς αδικαιολόγητα την υπογραφή ΣΣΕ όπως και στην ΕΘΕΛ, προτείνοντας άλλο υποδεέστερο περιεχόμενο".

Λίστα, ΑΕ και πτωχοκομεία

Διαπιστώσεις για τις δραματικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας, αλλά και της εμμονής στην εκσυγχρονιστική λογική, που οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Τρία πράγματα έγιναν εμφανή - ή επανατοποθετήθηκαν - στο 7ο Φόρουμ για την Υγεία και τις Πολιτικές Υγείας, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Καρπενήσι:

  • Η διαβόητη λίστα φαρμάκων δεν απέδωσε - τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς - εκείνα που προσδοκούσε η κυβέρνηση.
  • Τέθηκε εκ νέου το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος των νοσοκομείων και της μετατροπής τους σε Ανώνυμες Εταιρίες (ΑΕ) κυρίως από συνδικαλιστές ή επιστήμονες του χώρου του ΠΑΣΟΚ.
  • Ταυτόχρονα, υπήρξε και η δραματική προειδοποίηση ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός του κράτους θα μετατρέψει τα νοσοκομεία σε πτωχοκομεία.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο διοικητής του ΙΚΑ Γρ. Σολωμός είπε ότι "η λίστα δεν αποδίδει πολλά". Τα στοιχεία που παρουσίασε δείχνουν ότι, μολονότι από τη μείωση των επιβαρύνσεων στις τιμές των φαρμάκων αναμενόταν πτώση της φαρμακευτικής δαπάνης της τάξεως του 20%, εντούτοις η μείωση αυτή είναι 15%, εξαιτίας της αύξησης της κατανάλωσης ακριβότερων φαρμάκων. Ειδικότερα, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο ΙΚΑ είναι 18%, ενώ στα υπόλοιπα Ταμεία είναι 9%.

Ο Ν. Μαρουδιάς,διευθυντής του Ακουολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου "Αγία Ολγα", και εκφραστής της εκσυγχρονιστικής αντίληψης του κυβερνώντος κόμματος παρουσίασε ως πανάκεια στο "γηρασμένο ΕΣΥ" την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των Νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες. Με προκλητικό τρόπο, υποστήριξε ότι η μονιμότητα των γιατρών έβλαψε το σύστημα και τους ίδιους, διότι δημιουργήθηκαν συνθήκες έντονης δημοσιοϋπαλληλοποίησης. Πρότεινε, δε, την επανεξέταση της μονιμότητας των γιατρών μέχρι και τη βαθμίδα του διευθυντή - δηλαδή όχι και τη θέση που κατέχει ο ίδιος - και να υπάρξει ευελιξία στην αγορά εργασίας των γιατρών, με τη θεσμοθέτηση νέων μορφών απασχόλησης (μερική απασχόληση, σύμβαση έργου). Επίσης, πρότεινε να επιτραπεί η ιδιωτική πελατεία στα νοσοκομεία (σ.σ. απογευματινά ιατρεία).

Πρόταση για μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Δ. Βαρέλης.Ο Ν. Πολύζος,διδάκτωρ Διοίκησης και Οικονομικών των νοσοκομείων, τόνισε ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ επιβάλλεται να μεταλλαχτούν από "πολιτικές οντότητες" σε αντίστοιχες "επιχειρησιακές" και πρόσθεσε ότι "ο νοσοκομειακός σχεδιασμός θα απαιτήσει συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις ή και κατάργηση ανταποδοτικών υπηρεσιών, με αντίστοιχη ανάπτυξη άλλων πιο αναγκαίων".

Ολες αυτές οι απόψεις κινούνται στο πλαίσιο που ακούγεται με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση μετά το 1993 και παρουσιάστηκαν με έμφαση στα διεθνή συνέδρια που έγιναν τελευταία στην Αθήνα με τη συνδρομή και των πρεσβειών των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Κάποιες απ' τις δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιλογών έδωσε ο καθηγητής των Οικονομικών Γ. Κυριόπουλος."Η απελευθέρωση του νοσηλίου και η κοστολόγησή του σε πραγματικές τιμές - είπε- δημιουργεί μέγιστη απειλή στο πολιτικό σύστημα". Σε κάθε άλλη περίπτωση - συνέχισε - η παρέμβαση στη σύγκρουση αυτή αποτελεί προώθηση της ανισοκατανομής των παραγομένων υπηρεσιών, όπως η πρόσφατη λογική για τη λίστα φαρμάκων. Ο Γ. Κυριόπουλος προέβλεψε ότι δεν αναμένονται αλλαγές πριν το τέλος της επόμενης δεκαετίας. "Τότε, είπε, και όταν το ΕΣΥ θα καταρρέει από τον οικονομικό στραγγαλισμό του κράτους και η πλειοψηφία των πολιτών με μεσαία εισοδήματα θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες υγείας τους μέσα από την ιδιωτική ασφάλιση, οι παραγωγικοί φορείς θα εξελιχθούν σε πτωχοκομεία. Τότε - κατέληξε - το πολιτικό σύστημα θα αναζητήσει τη μεταφορά των παραγωγικών φορέων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή στα Ασφαλιστικά Ταμεία".

Ε. Φ.

Ανθυγιεινός προϋπολογισμός

Την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός για το 1999, νοσοκομεία πρώτης γραμμής οδηγούνται σε αδιέξοδο, λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση την προηγούμενη χρονιά.

Με τις περικοπές βρίσκονται υπό αναστολή - όπως προειδοποίησε χτες βράδυ η ΕΙΝΑΠ - οι εφημερίες σε νοσοκομεία, όπως το Κρατικό της Αθήνας και το Ασκληπιείο της Βούλας. Ηδη, παρήλθε η 15.12.1998 και δεν έχει γίνει η εκκαθάριση των αποδοχών και των εφημεριών για το πρώτο εννιάμηνο του 1998. Οι γιατροί - κυρίως οι ειδικευόμενοι - δουλεύουν απλήρωτοι, ενώ όλοι μαζί βλέπουν περικοπές στις αποδοχές τους και τρίβουν τα μάτια τους.

Οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι δεν πληρώθηκαν το δώρο τους και τις δεδουλευμένες υπερωρίες και κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις από σήμερα.

Η κυβέρνηση οδήγησε τα νοσοκομεία σε επικίνδυνες για την ασφάλεια των ασθενών καταστάσεις και - παρά ταύτα - επιμένει στην πεπατημένη του τυφλού εκσυγχρονισμού. Ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 1999 τα ίδια κονδύλια με του 1998 για τις εφημερίες. Δεν προχώρησε ούτε σε οδηγίες για την εκπόνηση προγραμμάτων των εφημεριών, παρά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής για τον ορισμό προτύπων.

Δηλαδή, και το 1999 αρχίζει άσχημα για τους ασθενείς και τους λειτουργούς της υγείας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών

Από σήμερα μέχρι και το τέλος του 1998 οι γιατροί του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χαλκίδας θα κάνουν καθημερινές 24ωρες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και αναδρομικών.

Οι γιατροί διεκδικούν την εκκαθάριση μισθών και εφημεριών από την 1.1.98- 31.7.98, εφημερίες Οκτώβρη - Νοέμβρη '98, αναδρομικά διδακτορικού επιδόματος από 1.1 - 31.12.98 και την ομαλή καταβολή του στο εξής, διαφορά μισθού και εφημεριών προαχθέντων επιμελητών Α και αναπληρωτών διευθυντών από 29.10.98 και χορήγηση της προσαύξησης των 10.000 δραχμών στις εφημερίες των ειδικευομένων, από 1.7.98 και ομαλή καταβολή τους.

Σύμφωνα με την Τριμελή Επιτροπή των Νοσοκομειακών Γιατρών, για το σκοπό αυτό, έπρεπε να υπήρχε κονδύλι 940 εκατομμύρια δραχμές. Ομως, όχι μόνο δεν έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα, αλλά το υπουργείο ενώ είχε υποσχεθεί ως πρώτη δόση 700 εκατ. δρχ. (μαζί με τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου, που προβλέπεται κονδύλι 80 εκατ. δρχ.), στη συνέχεια, ανεξήγητα ανακοίνωσαν στην τριμελή επιτροπή του Νοσοκομείου Χαλκίδας ότι θα δοθούν 520 εκατ. δρχ., περικόπτοντας 100 εκατ. δρχ.

Παρ' όλα αυτά και ενώ οι γιατροί περίμεναν την καταβολή τους ως την προηγούμενη Πέμπτη (ο περιφερειακός διευθυντής τους είχε πει ότι είχαν εκταμιευτεί τα χρήματα), δεν τους καταβλήθηκαν.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Δε χάνονται δικαιώματα εργαζομένων

H μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας επιχείρησης (πώληση, μεταβίβαση, συγχώνευση κλπ.) δεν επιφέρει μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς, πράγμα που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δε χάνει τα δικαιώματά του, αλλά αντίθετα οι εργασιακές συμβάσεις και τα δικαιώματα, αυτοδικαίως, μεταβιβάζονται με τους ίδιους όρους στους νέους ιδιοκτήτες.

Συνεπώς, είναι παράνομη η απόλυση που έγινε λόγω εργοδοτικής μεταβολής και ο εργαζόμενος μπορεί να αξιώσει και να πάρει τους μισθούς υπερημερίας, σύμφωνα με δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Ο εργαζόμενος μπορεί να πάρει τους μισθούς υπερημερίας από το νέο εργοδότη, ακόμη και στην περίπτωση που η απόλυση έγινε πριν από τη μεταβίβαση μιας επιχείρησης, αν και ο νέος εργοδότης δεν είναι αυτός που είχε απολύσει τον εργαζόμενο. Η απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει τον νέο εργοδότη να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του προηγούμενου.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο σε δύο περιπτώσεις δικαίωσε εργαζόμενους που απολύθηκαν λόγω της μεταβολής του προσώπου του εργοδότη (πώληση ή εκμίσθωση της επιχείρησης). Μάλιστα, στη μία περίπτωση η απόλυση είχε γίνει ενόψει της αλλαγής του εργοδότη της επιχείρησης, οπότε την αποζημίωση και τους μισθούς υπερημερίας τα χρεώθηκε ο νέος εργοδότης.

Ειδικότερα, η μία περίπτωση αφορούσε εργαζόμενο που απολύθηκε όταν την επιχείρηση ανέλαβε η κόρη, καθώς ο πατέρας αποχώρησε λόγω ηλικίας. Ο Αρειος Πάγος επιδίκασε μισθούς υπερημερίας για ένα χρόνο και διαφορές αποδοχών που αξίωσε ο εργαζόμενος για μια τριετία. Στη δεύτερη περίπτωση το δικαστήριο υποχρέωσε εργοδότη να καταβάλει μισθούς υπερημερίας για παράνομη απόλυση που είχε γίνει ενόψει της μεταβολής του εργοδότη (ενοικίαση τουριστικής επιχείρησης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ