Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανθυγιεινός προϋπολογισμός

Την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός για το 1999, νοσοκομεία πρώτης γραμμής οδηγούνται σε αδιέξοδο, λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση την προηγούμενη χρονιά.

Με τις περικοπές βρίσκονται υπό αναστολή - όπως προειδοποίησε χτες βράδυ η ΕΙΝΑΠ - οι εφημερίες σε νοσοκομεία, όπως το Κρατικό της Αθήνας και το Ασκληπιείο της Βούλας. Ηδη, παρήλθε η 15.12.1998 και δεν έχει γίνει η εκκαθάριση των αποδοχών και των εφημεριών για το πρώτο εννιάμηνο του 1998. Οι γιατροί - κυρίως οι ειδικευόμενοι - δουλεύουν απλήρωτοι, ενώ όλοι μαζί βλέπουν περικοπές στις αποδοχές τους και τρίβουν τα μάτια τους.

Οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι δεν πληρώθηκαν το δώρο τους και τις δεδουλευμένες υπερωρίες και κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις από σήμερα.

Η κυβέρνηση οδήγησε τα νοσοκομεία σε επικίνδυνες για την ασφάλεια των ασθενών καταστάσεις και - παρά ταύτα - επιμένει στην πεπατημένη του τυφλού εκσυγχρονισμού. Ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 1999 τα ίδια κονδύλια με του 1998 για τις εφημερίες. Δεν προχώρησε ούτε σε οδηγίες για την εκπόνηση προγραμμάτων των εφημεριών, παρά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής για τον ορισμό προτύπων.

Δηλαδή, και το 1999 αρχίζει άσχημα για τους ασθενείς και τους λειτουργούς της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ