Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεκανίκια στην Πρυτανεία κατά του ασύλου

Μέσα σε κλίμα έντασης διακόπηκε τελικά η χτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, όπου αναμενόταν να συζητηθεί το θέμα του ασύλου. Ενώ ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης της πρότασης των ΠΚΣ, με την οποία η παράταξη ζητούσε να αρθεί η προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου που προέβλεπε τη μερική κατάργηση του ασύλου και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία διαλόγου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο χώρο του Πανεπιστημίου, ομάδα αριστεριστών κατέλαβε την αίθουσα της Συγκλήτου, καθιστώντας ομήρους τους συγκλητικούς και έτσι έδωσε άλλοθι σε όσους έψαχναν αφορμή να αποχωρήσουν και να παραπέμψουν στο απώτερο μέλλον τη συζήτηση.

Η πρόταση της ΠΚΣ έγινε με δεδομένη την απόφαση 25 φοιτητικών Συλλόγων για άρση της προηγούμενης απόφασης της Συγκλήτου που πυροδότησε την αντίδραση του φοιτητικού κινήματος, καθώς επίσης και το γεγονός ότι έχουν πλέον οριστεί συγκλητικοί φοιτητές και υπάρχει επιτροπή ασύλου.

Δυστυχώς όμως η Πρυτανεία πατώντας στο πρόσχημα που έδωσαν τα ΕΑΑΚ και οι "Αγωνιστικές Κινήσεις", κατάφερε να υπεκφύγει για ακόμη μια φορά δηλώνοντας πως "δε συζητά υπό καθεστώς ομηρίας".

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των ΠΚΣ σχολίασαν τη στάση της Πρυτανείας σημειώνοντας πως "ουσιαστικά ρίχνει νερό στο μύλο τυχοδιωκτικών κινήσεων από πλευράς φοιτητών που δεν εκπροσωπούν τίποτε παρά μόνο τον εαυτό τους". Μάλιστα ξεκαθάρισαν πως "κινήσεις του τύπου "κρατάμε όμηρο τη Σύγκλητο" μας βρίσκουν πέρα για πέρα αντίθετους".

Τέλος, οι συγκλητικοί φοιτητές, μέλη των ΠΚΣ δήλωσαν: "Περιμένουμε η επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου να γίνει με τη διαδικασία που σήμερα ζητήσαμε και ξεκαθαρίζουμε προς όλους πως στη συνείδηση των φοιτητικών Συλλόγων και της πλειοψηφίας των φοιτητών, το πανεπιστημιακό άσυλο δεν έχει καταλυθεί και δεν ισχύει καμία τέτοια απόφαση της Συγκλήτου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ