Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Αγώνας μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου

Μαθητικά μπλόκα σήμερα στην Εθνική οδό και σε κεντρικούς δρόμους. Νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 15 Γενάρη

"Μπλόκα" αγώνα στήνουν και πάλι σήμερα το πρωί οι μαθητές από άκρη σε άκρη στη χώρα, με αποκλεισμούς εθνικών οδών από την Πελοπόννησο έως τον Εβρο και σε κεντρικούς δρόμους πόλεων, ενώ στις 15 Γενάρη βγαίνουν και πάλι στους δρόμους σε όλη τη χώρα με μαχητικές διαδηλώσεις και πορείες.

Στις κινητοποιήσεις αυτές καλούν οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων από διάφορες περιοχές, που συναντήθηκαν την Κυριακή στο 40ό Λύκειο στην Γκράβα και αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους συντονισμένοι και πανελλαδικά μέχρι την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και διεκδικώντας την καθιέρωση ενός ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους. Στις 24 Γενάρη έχει οριστεί και νέα πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων από όλη τη χώρα.

Οι μαθητές έκαναν ξεκάθαρο ότι δε δέχονται διορθώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της "μεταρρύθμισης", αλλά ζητούν την κατάργησή του. Σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας τόνισαν ότι οι απόψεις των συμμαθητών τους από όλη την Ελλάδα "συγκλίνουν στο γεγονός ότι αυτός ο νόμος θα καταργηθεί". Παίρνοντας το λόγο και η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας Β. Τζιατζή, εξέφρασε τη συμπαράσταση των γονιών στον αγώνα των μαθητών, ενώ κατήγγειλε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν κάνει διάλογο με τα εκλεγμένα όργανα των γονιών, αλλά με την ΑΣΓΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των μαθητών παρουσίασαν την απόφαση - ψήφισμα (δημοσιεύεται ολόκληρη σε διπλανή στήλη), ενώ κατήγγειλαν όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπονομεύουν τον αγώνα τους και καλούν σε κοινή δράση εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές - σπουδαστές, εργαζόμενους.

Στην πανελλαδική συνάντηση βρέθηκαν εκπρόσωποι Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων από τις εξής πόλεις: Σάμο,Βόλο,Κέρκυρα,Χίο,Αγρίνιο,Θεσσαλονίκη,Κορινθία,Ηράκλειο,Μυτιλήνη,Ρίο,Πάτρα,Κατερίνη,Κομοτηνή,Σέρρες,Αγ. Νικόλαο,Σητεία,Ιεράπετρα,Εδεσσα,Λάρισα,Χαλκίδα,Σύρο,Γιαννιτσά,Καρδίτσα,Ζάκυνθο,Μεσολόγγι,Καλαμάτα και Καβάλα.

Από το Νομό Αττικής, συμμετείχαν τα Συντονιστικά Αγώνα από Χαϊδάρι,Αιγάλεω,Μεταμόρφωση,Περιστέρι,Κυψέλη,Ιλιον,Ν. Ιωνία,Νέο Ηράκλειο,Παλλήνη,Πετρούπολη,Καλλιθέα,Αμπελόκηποι,Σεπόλια,Χαλάνδρι,Ζωγράφου,Τουρκοβούνια,Νέο Ψυχικό,Νέα Λιόσια,Ζεφύρι,Υμηττό.Από την περιοχή Πειραιά, τα Συντονιστικά Πειραιά,Περάματος,Νίκαιας και Κορυδαλλού.

  • Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για μια ακόμα φορά έκανε λόγο για "διάλογο", λέγοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί "τη δύναμη της πειθούς και όχι την πειθώ της δύναμης", ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στις μορφές των κινητοποιήσεων που επιλέγουν οι μαθητές, έκανε "μαθήματα δημοκρατίας" λέγοντας ότι "δείχνουν πως στερούμεθα κοινωνικής ευθύνης, όταν προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα δικαιώματα που έχουμε και να τα ασκήσουμε".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ