Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΕΣ
Αποδέχονται την οικονομική ασφυξία

Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου εμφανίστηκε η ηγεσία των νομαρχών και στο θεματικό συνέδριο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), στο Μέτσοβο, για το "ρόλο της ΝΑ στην τουριστική ανάπτυξη".

Αποδεχόμενη πλήρως την πενιχρή χρηματοδότηση των νομαρχιών από την κεντρική διοίκηση - που τις ωθεί στο να φορολογήσουν τους δημότες, προκειμένου να εξοικονομήσουν πόρους - δεν τόλμησε να αγγίξει το φλέγον αυτό ζήτημα. Απλά, αρκέστηκε να εξετάσει τον τρόπο κατανομής αυτών των κονδυλίων, να το σχηματοποιήσει σε πρόταση, την οποία και θα αποστείλει στον αρμόδιο υπουργό.

Το προεδρείο των νομαρχών έκανε "γαργάρα" το γεγονός της ισχνής χρηματοδότησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μιας χρηματοδότησης, που θεσμοθετήθηκε και με σχετικό νομοσχέδιο (για τα οικονομικά της ΝΑ) και που δεν ξεπερνά το 0,58% του συνόλου των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΝΑΕ Β. Κουλουμπής βρήκε να πει πως με το νόμο αυτό "δεν έγινε ακριβώς ό,τι ζητούσαμε, αλλά έγινε ένα πρώτο βήμα" Μια δήλωση, που με συνέπεια επαναλαμβάνει η ηγεσία των νομαρχών, κάθε φορά που η κυβέρνηση νομοθετεί τερατουργήματα σε βάρος του θεσμού. Κάθε φορά, που οι νομάρχες εμφανίζονται, αρχικώς, αντίθετοι με τα κυβερνητικά σχέδια και μετά τα καταπίνουν, παρουσιάζοντάς τα ως "ένα πρώτο βήμα"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ