Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣΑ
Είσαι άρρωστος; Τιμωρείσαι!

Ο διευθύνων σύμβουλος Στρ. Παπαδημητρίου εισηγήθηκε πρόστιμο 45.000 δραχμών σε οδηγό γιατί αρρώστησε στη διάρκεια της βάρδιας του και πήγε στο νοσοκομείο

Την τιμωρία οδηγού της ΕΘΕΛ που παρουσίασε πρόβλημα στην υγεία του και διέκοψε την εργασία του για να μεταβεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο, πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Στρ. Παπαδημητρίου,γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη γνωμάτευση γιατρού του ΙΚΑ!

Και δεν είναι μόνον αυτό: Σε ένα ρεσιτάλ αλαζονείας και αυταρχισμού, που αγγίζει τα όρια του φασισμού, η απάντηση που έδωσε στον Χρ. Σταμούλο,εκλεγμένο εκπρόσωπο της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΘΕΛ, ήταν: "Πήγαινε να κάνεις καταγγελία στο "Ριζοσπάστη" που τον διαβάζεις εσύ και η μάνα σου"!!!

Τα παραπάνω έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η περίπτωση οδηγού, ο οποίος ένιωσε έντονα συμπτώματα δυσφορίας και διέκοψε την εργασία του για να μεταβεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα του ΙΚΑ. Ο Στρ. Παπαδημητρίου,που μετέχει ως μέλος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αγνοώντας προκλητικά τη γραπτή γνωμάτευση του γιατρού του ΙΚΑ, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός "κατελήφθη από κρίση πανικού", πρότεινε να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 45.000 δραχμών!

Στην παρέμβαση του Χρ. Σταμούλου ότι δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί επίσημα ιατρικά έγγραφα του ΙΚΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ... κατελήφθη από αντικομμουνιστική υστερία, αλά Σημίτη. Είναι προφανές ότι η αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που την εκδηλώνουν, είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και σκοπό να περάσει η κυβερνητική πολιτική, χωρίς αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι μετά από παρεμβάσεις και άλλων μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο Στρ. Παπαδημητρίου άρχισε να τα "μαζεύει", λέγοντας ότι προτείνει την τιμωρία του οδηγού επειδή πήγε στο ΙΚΑ που είναι αριστερά της οδού Βουλιαγμένης και όχι σ' αυτό που βρίσκεται δεξιά! Για την ιστορία επισημαίνεται ότι την παρέμβαση του Χρ. Σταμούλου στήριξε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ, Γ. Χατζόπουλος,ενώ ο Ανδρ. Κολλάς κράτησε ουδέτερη στάση. Τελικά, μπορεί να μην πέρασε η πρόταση του Στρ. Παπαδημητρίου και να μην τιμωρήθηκε ο οδηγός, ωστόσο, πρόκειται για ένα περιστατικό που πρέπει να απασχολήσει και τον εισαγγελέα και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ