Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαδήλωση Τσιγγάνων στον Τύρναβο

Απαίτησαν λύσεις των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν

Εκατοντάδες Τσιγγάνοι της περιοχής του Τυρνάβου διαδήλωσαν χτες διεκδικώντας λύση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οικισμός τους, ο οποίος βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης. Οι συνθήκες διαβίωσης στον τσιγγάνικο καταυλισμό είναι άθλιες και συγκρίνονται μόνο με φαινόμενα χωρών της Αφρικής, αφού οι άνθρωποι ζουν στις λάσπες, χωρίς νερό, χωρίς φως και μέσα σε σωρούς σκουπιδιών. Ο Δήμος Τυρνάβου, επικαλούμενος το νόμο που δεν προβλέπει παρεμβάσεις του εκτός σχεδίου πόλης και με το πρόσχημα ότι δεν πληρώνονται ανταποδοτικά τέλη, δεν προχωρεί, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, διαβήματα και κινητοποιήσεις των Τσιγγάνων, στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση του οικισμού και στην αποκομιδή των σκουπιδιών, μ' αποτέλεσμα ν' αντιμετωπίζουν, εκτός των άλλων και μεγάλα προβλήματα υγιεινής, που οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες, ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά.

Χτες, λοιπόν, οι Τσιγγάνοι ξεκίνησαν με μεγάλη πορεία από τον καταυλισμό τους κι έφτασαν έξω από το Δημαρχείο Τυρνάβου, όπου εκείνη την ώρα γινόταν η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής. Στη συγκέντρωση μίλησαν, αναφερόμενοι στο δίκιο των ζωτικών κι επειγόντων αιτημάτων τους, ο Π. Τσακίρης,πρόεδρος του Συλλόγου των Τσιγγάνων της περιοχής, ο Γ. Μπαντής γραμματέας, καθώς και ο Αντ. Κίτσος εκπρόσωπος του Συλλόγου Τσιγγάνων Λάρισας. Χαιρέτισαν ο Χρ. Κοντός,εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, ο Σερ. Χριστοφόρου,πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και ο Θ. Σερδένης,νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας της ΝΑΣ. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με το δήμαρχο Τυρνάβου Στ. Δόβα,θέτοντας τα αιτήματά τους. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα από το νέο δημοτικό συμβούλιο που εκλέχτηκε, προσθέτοντας ότι λύση του προβλήματος μπορεί να υπάρξει "στα πλαίσια του νόμου" και γι' αυτό θα κληθεί να παραστεί και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πάντως οι Τσιγγάνοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την επιβίωσή τους, θεωρώντας πως τα διάφορα "νομικά κολλήματα" χρησιμοποιούνται για να μη λύνεται το πρόβλημα και να λιμνάζει η ζωή τους στη βρομιά και στην εξαθλίωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα ακόμα εργατικό ατύχημα σε υπηρεσία καθαριότητας (2018-05-16 00:00:00.0)
Ζωή λίγη και δύσκολη (2001-11-25 00:00:00.0)
Νέο «πογκρόμ» κατά των τσιγγάνων (2001-09-14 00:00:00.0)
Ενωμένοι για μια καλύτερη ζωή! (1998-06-16 00:00:00.0)
Παρέα με τα ποντίκια (1997-07-09 00:00:00.0)
Ο τρίτος κόσμος πλάι μας (1997-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ