Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκθετη η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ

Ανέστειλε τις αποφασισμένες στάσεις εργασίας, ανακαλύπτοντας το... σεβασμό προς το επιβατικό κοινό

Την αναστολή των στάσεων εργασίας, που κήρυξε για χτες, σήμερα και αύριο, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Στην ουσία πρόκειται για μια απόφαση που αφήνει έκθετη για μια ακόμα φορά τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ηγεσία της ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) και οδηγεί στον εκφυλισμού τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην ΥΠΑ, καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΣΥΠΑ, ως επίσημος λόγος για την αναστολή των στάσεων εργασίας αναφέρεται "ο σεβασμός προς το επιβατικό κοινό". Παράλληλα, με την ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ, αν και επισημαίνει ότι τα προβλήματα που προκαλούν τις αντιδράσεις των εργαζομένων εξακολουθούν να υπάρχουν, εντούτοις, όχι μόνο αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική που τα προκαλεί, αλλά αντίθετα "ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης" για να... συνετίσει τον υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη και τη διοίκηση της ΥΠΑ!

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΥΠΑ, που προσέφυγε στα δικαστήρια, με αίτημα να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκβιάζει το προσωπικό ότι αν απεργήσει θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και το άρθρο 23 του Συντάγματος. Καταλήγοντας, σημειώνει ότι με τις προκηρυχθείσες στάσεις εργασίας "κακοποιείται ο πλέον φιλεργατικός νόμος στην Ευρώπη"!

Η εκπρόσωπος της ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ, Σούλα Ακζώτη,καταγγέλλει πρώτα τη στάση της διοίκησης της ΥΠΑ, που με την "κατάπτυστη και την πρωτοφανή σε κυνισμό ανακοίνωσή της προκαλεί τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό". Παράλληλα, καταγγέλλει και τη στάση της πλειοψηφίας στην ηγεσία της ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι χωρίς χρονοτριβή έσπευσε στην αναστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που η ίδια εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες, παρέχοντας έτσι στην ουσία χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, παρά τις φραστικές της καταγγελίες κατά του υπουργού Μεταφορών και της διοίκησης της ΥΠΑ.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ είναι "δουλική και υποτιμητική για τους εργαζόμενους", προσθέτοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενιαίου και δυναμικού μετώπου, για την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδίου, που προβλέπει τη διάλυση της ΥΠΑ και την εκχώρηση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ