Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ
Κι άλλη δίκη σήμερα

Σήμερα δικάζεται ο Γ. Σχίζας, εκπρόσωπος του κόμματος Πράσινη Πολιτική, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πρασίνων Κομμάτων, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δικηγόρος Δ. Χατζηπαναγιώτου, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω της εφημερίδας "Η Εποχή". Η δίκη γίνεται στις 9 π.μ. στο Ε Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Οπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Πράσινη Πολιτική, το προαναφερόμενο άρθρο αναφερόταν στο "έργο" του μηνυτή στον οικολογικό χώρο και στην προσπάθειά του να αποσπάσει προς όφελος "ψευδεπίγραφου σχήματος το ποσό κρατικής επιχορήγησης προς τους Οικολόγους - Εναλλακτικούς του 1989 - '91, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά απενεργοποιηθεί".

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα της επιχορήγησης ξεπερνούν τα 35 εκατ. δρχ. Ακόμα ότι οι Οικολόγοι - Εναλλακτικοί έλαβαν την επιχορήγηση λόγω της εισαγωγής τους στη Βουλή πριν οχτώ χρόνια. Τα χρήματα δεν ξοδεύτηκαν και όσοι συμμετείχαν στο εγχείρημα των Οικολόγων - Εναλλακτικών επιθυμούν την επιστροφή των χρημάτων στο κράτος ή τη διάθεσή τους για ευρύτερα αποδεκτούς κοινωφελείς σκοπούς.

Με την ευκαιρία της δίκης, μια σειρά παράγοντες της δημόσιας ζωής προέβησαν σε κοινή δήλωση, μέσω της οποίας συντάσσονται με το αίτημα της επιστροφής των χρημάτων στο κράτος. Συγκεκριμένα, τονίζουν πως η υποβολή αθρόων μηνύσεων εναντίον πολιτών που δραστηριοποιούνται στον οικολογικό χώρο, "με στόχο το δικαστικό εκφοβισμό τους και την κάρπωση εκκρεμούς κρατικής επιχορήγησης από μικρή ομάδα ατόμων, υπό τον Δ. Χατζηπαναγιώτου, είναι μια πρακτική σκανδαλώδης και απαράδεκτη για τα πολιτικά ήθη". Υπογραμμίζουν πως τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στο δημόσιο και να σταματήσει η δικαστική παρενόχληση των οικολόγων, που υποστηρίζουν τη λύση της επιστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ