Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγώνας μέχρι τη νίκη

Περιοδεία στα υπό κατάληψη σχολεία σε Ρόδο, Λαμία, Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στελέχη της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ Ν. Σοφιανό

Την ανάγκη ανάδειξης κοινών μορφών πάλης που να συσπειρώνουν το μαθητικό κίνημα, το συντονισμό της δράσης, καθώς και την ανάγκη περιφρούρησης του αγώνα των μαθητών από προσπάθειες διάσπασης του μαθητικού κινήματος, επισήμανε στους μαθητές ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,στη διάρκεια περιοδείας του και πλαισιωμένος από στελέχη της ΚΝΕ, την περασμένη βδομάδα στα υπό κατάληψη σχολεία της Ρόδου,της Λαμίας,της Θεσσαλονίκης και της Ελευσίνας.

Οι περιοδείες διεξήχθησαν μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και εποικοδομητικής συζήτησης για την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ στους λαϊκούς αγώνες και τους αγώνες για την παιδεία, καθώς και δημιουργικής ανταλλαγής σκέψεων για τη συνέχεια των αγώνων και τις κατακτήσεις που μπορούν να έχουν.

Από τη συζήτηση που είχε ο Ν. Σοφιανός με τους μαθητές για τους μεγάλους αγώνες και την προοπτική συνέχισής τους, καθώς και την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ στο κίνημα της παιδείας, φάνηκε ότι το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στα σχολεία δεν μπορεί να εκτονωθεί από την κυβέρνηση και τους διάφορους που υποβοηθούν το έργο της, από τις προσπάθειες "πληροφόρησης" των μαθητών ή τρομοκράτησης και διάσπασης του μαθητικού κινήματος.

"Οι μαθητές καταλαβαίνουν από την ίδια την εμπειρία τους ότι η εναντίωσή τους σ' αυτό το νόμο, που προσφέρει ως λύση άγχος, ανασφάλεια και αύξηση της παραπαιδείας, μπορεί και πρέπει να ενταθεί. Η Οργάνωσή μας έχει αποκτήσει σταθερούς δεσμούς με τη νεολαία, οι νέοι γνωρίζουν την ΚΝΕ και αναγνωρίζουν τη δράση και τη συνεισφορά της στους αγώνες που αναπτύσσονται",τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι η επίθεση που δέχονται σήμερα οι μαθητές δεν είναι αποκομμένη από την επίθεση που δέχονται οι αγρότες, οι εργάτες και οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους.

Αναφερόμενος στον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης της συντηρητικής πολιτικής, στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας, τόνισε ότι η αγωνιστική απάντηση των μαθητών πρέπει να συναντηθεί με τους καθηγητές, τους γονείς, αλλά και τους εργάτες, σ' ένα κοινό μέτωπο που θα βάζει φρένο στη συντηρητική επίθεση, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενότητας και το συντονισμό της δράσης που έχουν κατακτήσει και πρέπει να διαφυλάξουν οι μαθητές, μέσα από τα όργανα που ανέδειξαν από τους αγώνες τους, επισημαίνοντας την ανάγκη περιφρούρησης του αγώνα τους, από προσπάθειες που έχουν γίνει χωρίς αποτέλεσμα στο παρελθόν, αλλά θα συνεχιστούν, για να αποπροσανατολίσουν, να προβοκάρουν, να διασπάσουν το μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών.

Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί στη σημασία συμμετοχής όλων των μαθητών σ' αυτόν τον αγώνα και στην ανάδειξη των κοινών μορφών πάλης, που συσπειρώνουν τους μαθητές και μαζικοποιούν το κίνημά τους, τονίζοντας: "Συνεχίζουμε, μέχρι τη νίκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ