Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατά απόφασης αναδάσωσης ο Χριστόδουλος

Μια έκταση 9.934 στρεμμάτων στους Δήμους Κερατέας και Καλυβίων Αττικής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος θέλει να την εκμεταλλεύεται η Εκκλησία! Ο αρχιεπίσκοπος προσέφυγε ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μαζί με τους αντιπροέδρους, του Αρείου Πάγου Δ. Σταματόπουλο και του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Ντελάκη και στρέφονται κατά του υπουργού Γεωργίας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία κηρύχτηκε αναδασωτέα η έκταση αυτή! Φαίνεται ότι άλλο πράγμα τα από άμβωνος κηρύγματα και άλλο ο μπεζαχτάς...

Στην προσφυγή του ο κ. Χριστόδουλος υποστηρίζει ότι η επίμαχη περιοχή έχει χαρακτηριστεί αγρόκτημα, καθώς εκεί βρίσκονται αγροί, λιβάδια και ελαιώνες, τα οποία η Εκκλησία ενοικιάζει και με το μίσθωμα εκπληρώνει κοινωφελές έργο... Για να αιτιολογήσει τους ισχυρισμούς του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, ισχυρίζεται ότι το μίσθωμα αποτελεί βασικό εισόδημα για τη λειτουργία της Γεωργικής Σχολής Κωφάλαλων.

Παράλληλα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι είναι εκτελεστές της διαθήκης της Ανθής Μελισσουργού,η οποία κληροδότησε μεγάλες εκτάσεις στο δημόσιο και στην Εκκλησία και ότι στην επίμαχη περιοχή ιδρύθηκε η Γεωργική Σχολή Κωφάλαλων που αποτελεί φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Τέλος, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η επίμαχη έκταση από υπερβάλλοντα ζήλο και πλημμελή ενημέρωση κηρύχτηκε αναδασωτέα και ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβολή του περιεχομένου όρων διαθήκης που παραχωρήθηκαν για κοινωφελείς σκοπούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ