ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Ασπίδα" Μπλαχίν

Ο Ουκρανός τεχνικός πήρε πάνω του τις ευθύνες και ζήτησε μεταγραφές ουσίας καλύπτοντας τη διοίκηση

Η κατάσταση στην ΑΕΚ θυμίζει... σκοτσέζικο ντους. Αφ' ενός το πατατράκ με τον Ηρακλή ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και μεγάλωσε τις ανησυχίες. Χτες ο Μπλαχίν σε ρόλο "αμορτισέρ" προσπάθησε ν' αναλάβει όλες τις ευθύνες, αλλά απέτυχε να κρύψει το μερίδιο που αντιστοιχεί και στους άλλους "κρίκους της αλυσίδας". Αφ' ετέρου η διοίκηση παρουσιάζεται, μέσω έντεχνων διαρροών, απόλυτα ικανοποιημένη από τη συνάnτηση με τους εκπροσώπους της ιδιοκτήτριας εταιρίας. Στελέχη της κάνουν λόγο, ακόμα μια φορά, για οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων και το ξεκίνημα νέας εποχής με αγαστή συνεργασία.

Ο Ουκρανός τεχνικός ζήτησε, κακίζοντας παράλληλα τις αποδοκιμασίες των οπαδών προς τους παίχτες, η επίθεση πάντων να στραφεί στο πρόσωπό του γιατί αλλιώς "θα καταστραφεί η ομάδα. Ολη την ευθύνη την έχω εγώ. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να μείνει έτσι". Επισήμανε πάντως πως οι "κιτρινόμαυροι" πρέπει να παίζουν "με πάθος και εγωισμό, γιατί χωρίς αυτά δε γίνονται οι μεγάλες ομάδες. Στην ΑΕΚ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και αγωνιστικής πειθαρχίας, κάτι που απαιτεί χρόνο".

Παραδέχτηκε ότι μ' εμφανίσεις όπως η προχθεσινή (μετά το 2-0) "δε θα πάρουμε τίποτα" και τόνισε πως "όταν δεν έχεις κερδίσει Καβάλα, Ηρακλή επιβάλλεται νίκη με Ολυμπιακό. Φυσικά είμαστε στο "τρένο" του τίτλου". Οσο για την... προϊστορία του κακού: "Επί Μπάγεβιτς η ΑΕΚ είχε παιχταράδες. Εφυγαν και έλειψε η διοικητική οργάνωση. Αυτή η ανοργανωσιά έφερε αναρχία. Λάθος μεταγραφές έγιναν ακόμα και το καλοκαίρι"...

Αυτό όμως που "καίει" τους φιλάθλους της ένωσης είναι τι μέλλει γενέσθαι; Σύμφωνα με τον Μπλαχίν "έχουμε συμφωνήσει με τη διοίκηση να γίνουν μεταγραφές. Αυτές όμως θα 'ναι ουσίας. Δε θέλω ξένο παίχτη με δίμηνη αποχή όπως π.χ. από Σερβία, Ρωσία, Ουκρανία. Ούτε τουρίστα... Θέλω παίχτη να κάνει τη διαφορά". Ονόματα αρνήθηκε να πει και αρκέστηκε να σχολιάσει ότι στην ελληνική αγορά "Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνου (Ηρακλής) "μετράνε". "Είχαμε καταλήξει σε 3-4 μεταγραφές. Πήραμε τον Καψή, τώρα θέλουμε 1-2 έτοιμους".

Απ' την πλευρά της η διοίκηση από χτες κάνει νέα προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Στο Λονδίνο υπήρξε τη Δευτέρα το βράδυ συνάντηση στελεχών της ΠΑΕ και της ιδιοκτήτριας εταιρίας. Αμφότερες οι πλευρές ισχυρίζονται πως η συνεργασία τους παραμένει εποικοδομητική και στο άμεσο μέλλον θ' αποδώσει καρπούς. Υποστηρίζουν ότι τα όποια προβλήματα υπήρχαν ξεπεράστηκαν και τις επόμενες μέρες θα δοθεί ποσό περίπου 600 εκατ. δρχ. ώστε να ενισχυθεί η ομάδα. Ακόμα ότι εμπιστεύονται την υφιστάμενη διοίκηση και γι' αυτό της παραχωρούν βασικά δικαιώματα "εν λευκώ" διαχείρισης. Η απόσταση όμως από τα λόγια στα έργα είναι τεράστια, όπως έχει αποδειχθεί ως σήμερα.

Την αισιοδοξία της διοίκησης από τη συνεργασία με στελέχη της ENIC,

Την αισιοδοξία της διοίκησης από τη συνεργασία με στελέχη της ENIC, δύσκολα θα "ασπαστεί" ο Ο. Μπλαχίν

ΠΑΟ
Ξαναδοκιμάζουν τον Φαρφάν

Μέχρι προχθές το μεσημέρι ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού. Αργά το βράδυ τα δεδομένα άλλαξαν και ο Ρομπέρτο Φαρφάν μάλλον ετοιμάζει τις βαλίτσες του από την Παιανία για τη Βέροια, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Περουβιανός επιθετικός δήλωσε μετά τον αγώνα του ΠΑΟ στην Ελευσίνα, όπου βρέθηκε στον πάγκο του "τριφυλλιού", ότι για δυο χρόνια θα φορά την πράσινη φανέλα, αφού τα "βρήκε" σε όλα με τον πρόεδρο Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Προφανώς η... μεγαλοστομία του διεθνή παίκτη "πείραξε" τόσο τον Βασίλη Δανιήλ, που σε στενό κύκλο του τόνισε ότι ο Φαρφάν δεν είναι κάτι εξαιρετικό, όπως και τον πρόεδρο που επισήμανε ότι η υπόθεση Φαρφάν δεν έχει τελειώσει και ότι υπάρχει στα χέρια του λίστα με ξένους παίκτες...

Από την ΠΑΕ μέχρι αργά χθες βράδυ δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση, όμως όλα δείχνουν ότι ο Φαρφάν θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, πριν καλά καλά γίνει παρόν, για τον Παναθηναϊκό. Πάντως, σήμερα, ο Φαρφάν θα χρησιμοποιηθεί στο φιλικό με τους ερασιτέχνες προκειμένου να του δοθεί μια ακόμη ευκαιρία...

Ο Ερικ Μίκλαντ, που δέχτηκε κίτρινη κάρτα στην Ελευσίνα, συμπλήρωσε τρεις, και δε θα παίξει στη Βέροια για το πρωτάθλημα εναντίον της ομώνυμης ομάδας. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Κόλα, Γκούμας, Μιλόγεβιτς, που εξέτισαν την ποινή τους.

Σε δυσμένεια ο Μαρκαριάν

Σε δυσμένεια βρίσκεται πλέον στον Ιωνικό ο Σέρτζιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός κόουτς χρεώνεται τις άσχημες εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών από τον πρόεδρο Δημήτρη Κανελλάκη και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πρώτοι στη λίστα του προέδρου της ομάδας της Νίκαιας είναι οι Κρίστο Μπόνεφ και Γιάννης Κυράστας.

* Στον Πύργο βρίσκεται ο Μπάμπης Τενές, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού. Ο νεαρός τεχνικός που αντικατέστησε τον Κυράστα αναμένεται σήμερα να πιάσει δουλιά και να γνωριστεί με τους παίκτες.

* Τον νεαρό Νίκο Ιορδανίδη απέκτησε ο ΟΦΗ. Ο 18χρονος παίκτης του Χρυσού Σερρών, που είναι βασικός στην Εθνική νέων, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Κρητικούς ύστερα από εισήγηση του Εγκε Γκέραρντ.

* Αλλο ένα νεαρό παίκτη απέκτησε και ο Εθνικός Αστέρας. Συγκεκριμένα η ομάδα της Καισαριανής πήρε τον Ηλία Μποταϊτη, που έμεινε ελεύθερος από τον Πιερικό. Επόμενος στόχος των ερυθρολεύκων είναι ο Δημήτρης Ναλιτζής που είναι υπ' ατμόν στον Πανιώνιο.

ΠΟΛΟ
"Πρώτο πιάτο" με Γλυφάδα - Χανιά

Η αναμέτρηση της Γλυφάδας με τα Χανιά (Αγ. Κοσμάς 5μ.μ.) συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σημερινό κυρίως "πιάτο" της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε δυσμενή βαθμολογική θέση, ενώ οι Κρητικοί που φιγουράρουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας καίγονται για τη νίκη. Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα είναι: Ηλυσιακός - Αρης Νικαίας (Ηλύσιο 20.00), ΟΦΘ - Παναθηναϊκός (Ποσειδώνειο 20.00), Πάτρα - Χίος (Πάτρα 20.00). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Ολυμπιακού - Εθνικού και Χαλκίδας - Βουλιαγμένης.

  • Δυνατά ντέρμπι προέκυψαν από την κλήρωση της προημιτελικής φάσης στο Κύπελλο, που έφερε αντιπάλους τη Βουλιαγμένη με την Πάτρα και τη Χαλκίδα με τον Ολυμπιακό. Το άλλα παιχνίδια είναι: Εθνικός - Χίος, Παναθηναϊκός - Χανιά. Οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν στις 3 και 17 Φλεβάρη.
  • Το δρόμο για την Αθλητική Δικαιοσύνη πήραν τα όσα έγιναν στον αγώνα της Κυριακής μεταξύ Παναθηναϊκού και Πάτρας και είχαναποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων φιλάθλων της Πάτρας. Ο αθλητικός δικαστής Ανδρέας Απέρης έχει στα χέρια του το φύλλο αγώνα και αναμένει τη συμπληρωματική έκθεση του αλυτάρχη για να καλέσει σε απολογία τους εμπλεκόμενους.
ΔΟΕ
Παραίτηση λόγω του σκανδάλου

Την παραίτησή της, ανακοίνωσε χτες, η 47χρονη Φινλανδέζα Πίρτζο Χόγκμαν, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1981 και τέως πρωταθλήτρια Φινλανδίας στα 100 και 400 μέτρα. Ο σκοπός της παραίτησης της Χόγκμαν, η οποία και έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ήταν η αποφυγή των κατηγοριών για χρηματισμό, τις οποίες αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της αμερικανικής πόλης Σολτ Λέικ στη διεκδίκηση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002. Οι βαρύτατες, όμως, καταγγελίες δωροδοκίας έχουν αναστατώσει την κοινωνία των "αθανάτων", καθώς και άλλα μέλη της εμπλέκονται στο σκάνδαλο, που τείνει να πάρει διαβρωτικό χαρακτήρα στους κόλπους της.

Ο Αγκουστίν Αρόγιο, από τον Ισημερινό, αντιμετωπίζει και αυτός τις ίδιες κατηγορίες με την Χόγκμαν, όμως, η αντίδρασή του υπήρξε ψυχραιμότερη, καθώς σε χτεσινές του δηλώσεις υποστήριξε, ότι οι μομφές για αύξηση του τραπεζικού του λογαριασμού από αμερικανικά "δώρα" είναι αναληθείς και αβάσιμες: "Ολα είναι ψέματα. Κάποιοι προσπαθούν να με συκοφαντήσουν. Είμαι 30 χρόνια μέλος της ΔΟΕ και ποτέ δεν έχω αναμειχθεί σε σκοτεινές υποθέσεις και ούτε τώρα έχω καμιά σχέση με την υπόθεση του Σολτ Λέικ Σίτι".

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Ν. Αγγελάκης του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης ορίστηκε να διαιτητεύσει τη σημαντικότερη συνάντηση της 16ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια θα σφυρίξουν: Ολυμπιακός - Πανιώνιος (Αθανασόπουλος), Εθν. Αστέρας - ΠΑΟΚ (Καλύβας), Προοδευτική - Ιωνικός (Δούρος), Ηρακλής - Απόλλωνας (Μπριάκος), Πανηλειακός - Αρης (Κουτσογιάννης), Εθνικός - Πανελευσινιακός (Φασόλης), ΟΦΗ - Καβάλα (Μήττας), Βέροια - Παναθηναϊκός (Μποροβήλος).

ΕΠΟ
Αποφασίζει για Αντριόλι

Θα παίξει την Κυριακή ο Πάολο Αντριόλι με τα χρώματα του Αρη; Μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα αυτό θα δοθεί σήμερα από το ΔΣ της ΕΠΑΕ. Χτες ο δικηγόρος της "κιτρινόμαυρης" εταιρίας, Γ. Παναγόπουλος, επισκέφτηκε την επιτροπή κανονισμών και ανέλυσε την άποψη των εντολέων του. Εν ολίγοις ζητάει να εκδοθεί δελτίο υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει οικονομική διαφορά Αρη - Ιωνικού. Ο,τι απαίτηση έχει η εταιρία της Νίκαιας αφορά τη Σεν Γκάλεν και θα τη λύσουν οι αρμόδιοι. Επιπλέον ο Αρης έστειλε επιστολή στη ΦΙΦΑ όπου περίπου με τα ίδια επιχειρήματα επισημαίνει ότι ο Ιωνικός δε δικαιούται να εμποδίζει την έκδοση δελτίου και ζητάει εγγράφως τη γνώμη της παγκόσμιας συνομοσπονδίας. Πάντως, την τελική απόφαση θα λάβει η ΕΠΟ.

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Κ. Αλαμάνος, προέβη σ' επίθεση κατά της ομοσπονδίας (ΕΠΟ) κατηγορώντας την πως επιβαρύνει το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος: "Θέλει αρχές Φλεβάρη να στείλει για μια βδομάδα την Εθνική στην Κύπρο. Αυτό δε γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα επιστρέψουν στις 6 και την επομένη υπάρχει αγωνιστική. Η θα πρέπει να γίνει κανονικά με κουρασμένους ή απόντες τους διεθνείς ή θα μετατεθεί για τις 8/2. Ζητάει αλλαγές στις ημερομηνίες του Κυπέλλου και ο τελικός να γίνει 15 Μάη (Σάββατο)".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πάγωσε η μεταγραφή Αλεξανδρή

Η μεταγραφή του Αλέξη Αλεξανδρή στην Τσάρλτον δείχνει να... σκαλώνει μετά τις χθεσινές δηλώσεις του μάνατζερ του αγγλικού συλλόγου Κίμπερσλι. Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε: "Δοκιμάσαμε τον Αλεξανδρή και τον Αργεντίνο Ρέγια. Δε νομίζω όμως ότι θα πάρουμε κάποιον απ' αυτούς αφού είναι πολύ ακριβοί".

Πάντως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ είναι αποφασισμένη να περιμένει μέχρι τις 28 του μήνα την Τσάρλτον μη τυχόν και αλλάξει γνώμη.

Οσον αφορά το θέμα του Ιλια Ιβιτς η Κάλιαρι έχει δείξει ενδιαφέρον όμως δεν υπάρχει κι εδώ επίσημη πρόταση.

Η Ελευσίνα ζήτησε από τον Ολυμπιακό να αγωνιστεί ο Κόφι Αμπονσάι στο ματς πρωταθλήματος με τον Εθνικό την ερχόμενη αγωνιστική. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ αναμένεται την άλλη βδομάδα να ανακοινώσει την ένταξη του 21χρονου Γκανέζου στόπερ στο έμψυχο υλικό.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Δοκιμασία για Αίγιο

Στο Περιστέρι θα γίνει σήμερα το σπουδαιότερο ματς της Γ Εθνικής στον όμιλο του νότου στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής. Εκεί ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναιγιάλειο.

Στο βόρειο όμιλο ξεχωρίζει η συνάντηση της Καστοριάς μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Νάουσας.

Ας δούμε αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα:

ΝΟΤΟΣ: Αγερσανί - ΕΑΡ, Αχαϊκή - Κερατσίνι, Λεβαδειακός - Αιγάλεω, Ατρόμητος - Αίγιο, Μαρκό - Αργος, Αιολικός - Ναυπακτιακός.

ΒΟΡΡΑΣ: Δόξα Δράμας - Πρέβεζα, ΑΟ Καρδίτσας - Αμπελόκηποι, Κοζάνη - Κιλκισιακός, Απόλλωνας Κρύας Βρύσης - Ολυμπιακός Βόλου, Αετός Σκύδρας - Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Καστοριά - Νάουσα.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 3μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ