ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανένας συμβιβασμός!

Αλλο ένα μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο χτες στην Αθήνα, για την παιδεία, έξω από τη Βουλή. Ευρεία συμπαράσταση γονιών, μαθητών, εργαζομένων, φοιτητών στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

Κανένας συμβιβασμός! Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα που έστειλαν οι εκπαιδευτικοί χτες το βράδυ περικυκλώνοντας τη Βουλή. Χιλιάδες μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι άλλων κλάδων, φοιτητές, σπουδαστές ήταν δίπλα τους για να διεκδικήσουν μαζί τους την επίλυση "αιτημάτων ψυχής - όχι αιτημάτων δραχμής" όπως έγραφε ένα από τα πολλά εύγλωττα πανό.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης των προέδρων των τοπικών συλλόγων των καθηγητών όπου επικράτησε το τρίπτυχο "συνεχίζουμε, αντέχουμε, κλιμακώνουμε" και ενώ ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής επιδιδόταν σε μια λασπολογία ενάντια στους εκπαιδευτικούς, χιλιάδες λαού απέκλεισαν την οδό Βασιλίσσης Σοφίας απαντώντας ότι είναι εκεί, δίπλα στους εκπαιδευτικούς, ενάντια στην πολιτική που "νίπτει τας χείρας της" στα προβλήματα της παιδείας, που θέλει τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση να επιβιώνουν μέσα από κάθε λογής "τυχερά".

Για μια ακόμα φορά φάνηκε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα της χώρας αποζητούσε την αφορμή για να συσπειρωθεί και να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους, παιδεία για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, αναβάθμιση του δημόσιου σχολειού, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, καθώς χιλιάδες ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ για μια ακόμα έμπρακτη απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Αγώνας όλων

Στο συλλαλητήριο απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι εργαζομένων, γονιών και μαθητών που δήλωναν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Μεταφέροντας στη συγκέντρωση τη συμπαράσταση των εργαζομένων, ο Γ. Σταυρόπουλος εκ μέρους της ΓΣΕΕ τόνισε στο χαιρετισμό του: Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να υπονομεύσει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και γι' αυτό υπονομεύει και τον εκπαιδευτικό. Ο αγώνας σας, είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, χρειάζεται και έχει τη συμπαράσταση του λαού και όλων των εργαζομένων. Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης, τόνισε ότι "έχουν ανησυχήσει από το δίκαιο ποτάμι της αμφισβήτησης".

Ο Δημ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε: Ολοι εμείς που δε συναινούμε στο νέο μισθολόγιο της λιτότητας, που δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, θα συνεχίσουμε χωρίς τους αποστάτες του μεγάλου αυτού αγώνα μας.Απέναντι στο μαύρο πρόσωπο της κυβέρνησης, είναι άμεση η ανάγκη σύνθεσης του δικού μας πανεκπαιδευτικού μετώπου. Ο αγώνας, τόνισε, είναι μονόδρομος για να αντισταθούμε στα σχέδια για άρση της μονιμότητας, για αντιασφαλιστικό - αντισυνταξιοδοτικό σύστημα. "Εχουμε τη δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας", κατέληξε.

Ο Α. Ζαζόπουλος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας στον αγώνα των εκπαιδευτικών για το δικαίωμα του λαού στην εκπαίδευση ενάντια στην πολιτική του Μάαστριχτ.

Το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κινήματος που ήταν και χτες παρόντες. Ο Θ. Γκεσούλης,στέλεχος της ΔΕΕ, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι ο αγώνας των δασκάλων και νηπιαγωγών δε θα σταματήσει εδώ, καταγγέλλοντας το απεργοσπαστικό όργιο στο οποίο επιδόθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία της ΠΑΣΚ με αποτέλεσμα να ανασταλεί η απεργία του κλάδου.

Η Κ. Κυριακοπούλου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Περαιά, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη συμπαράσταση των γονιών στους καθηγητές κόντρα στις θεωρίες περί "κοινωνικού αυτοματισμού" που επικαλείται η κυβέρνηση.

Εκεί ήταν και οι μαθητές των νυχτερινών και ημερήσιων σχολείων που συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση, φοιτητές με απόφαση της ΕΦΕΕ και σπουδαστές.

Αγώνας αξιοπρέπειας

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε στους βουλευτές όλων των κομμάτων ανοιχτή επιστολή με την οποία τους καλούσε να συμβάλουν στον αγώνα τους, στηρίζοντας και προωθώντας τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ο απεργιακός αγώνας δεν έχει στενόθωρα κίνητρα και ταπεινά ελατήρια. Είναι ένας αγώνας στον οποίο μάς ώθησε μια πολιτική συνεχούς υποβάθμισης και απαξίωσης της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της. Πίσω του βρίσκεται μια στάση και μια αντίληψη για τη ζωή και το επάγγελμα του Ελληνα καθηγητή που βασίζεται στις έννοιες της αξιοπρέπειας, της καταξίωσης του ρόλου μας στη σύγχρονη πραγματικότητα, της ανάδειξης της δημόσιας, δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης σε μέγιστο πολιτισμικό αγαθό, το οποίο εξίσου θα απολαμβάνουν οι Ελληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Η έννοια της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης μέρα με τη μέρα χάνει κάτι από το συστατικό της περιεχόμενο, καθώς η ελληνική οικογένεια υφίσταται συνεχή οικονομική αφαίμαξη από την παρασχολική δραστηριότητα".

Αγώνας με συνέχεια

Μετά τα μαζικά και αγωνιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι καθηγητές προγραμματίζουν μια σειρά πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα. Ετσι, την Παρασκευή διοργανώνεται πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα και παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.Τη Δευτέρα το μεσημέρι προγραμματίζεται πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα.

Ηταν όλοι εκεί

"Ρε έρχονται ακόμα", "κοίτα να δεις"... Η ώρα ήταν 6.45 χτες το απόγευμα έξω απ' τη Βουλή, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούσαν για την κατάσταση της παιδείας και ο κόσμος συνέχιζε να καταφτάνει. Να καταφτάνει για να πάρει μέρος σε άλλο ένα μαζικό συλλαλητήριο που είχε ξεκινήσει από τις έξι. Ενα μεγαλειώδες συλλαλητήριο - δείγμα γραφής, αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας. Και ήταν όλοι στο συλλαλητήριο. Ηταν οι καθηγητές με αναμμένα κεριά να φωνάζουν πως "δεν είναι τζογαδόροι, είναι αγωνιστές και πρωτοπόροι". Πως αντέχουν. Πως το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Πως δε σκύβουν το κεφάλι. Πως ο μόνος δρόμος είναι "μαζί με το λαό, αντίσταση και πάλη". Οι καθηγητές που ξέσπασαν σε ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, στο άκουσμα της απόφασης για συνέχιση της απεργίας τους.

Ηταν οι δάσκαλοι που φώναζαν "δάσκαλοι - καθηγητές, ενωμένοι νικητές", που έδιναν μια "ηχηρή" απάντηση στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, με συνθήματα όπως "ΔΟΕ πουλημένη, ο κλάδος δεν πεθαίνει". Ηταν οι μαθητές,με πανό στα χέρια και συνθήματα υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, μαζικά να δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό των καθηγητών και πως "όσο κι αν προσπαθούν τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα μαζικής αποβλάκωσης δε θα καταφέρουν να μας στρέψουν εναντίον των καθηγητών μας". Ηταν οι γονείς με πλακάτ να δηλώνουν πως "οι μαθητές προσδοκούν καλύτερη παιδεία και οι εκπαιδευτικοί με πάθος τη διεκδικούν". Ηταν και οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων να φωνάζουν για τους εργάτες, τους αγρότες και τους καθηγητές που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα και τις περικοπές.

Ηταν όλοι εκεί χτες το βράδυ, όπως θα είναι αύριο και μεθαύριο. Και θα τραγουδούν το ίδιο τραγούδι. Αυτό που από τα μεγάφωνα έλεγε χτες "θα πολεμήσω, θα πολεμήσω ό,τι με πνίγει και μου λέει πώς να ζήσω...".

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Προσωρινή η "νίκη" του κυβερνητικού συνδικαλισμού
  • Μετά από ένα όργιο εκβιασμών και πιέσεων που καρποφόρησαν κύρια στην επαρχία, αναστάλθηκε η απεργία των δασκάλων
  • "Τα αιτήματά μας παραμένουν άλυτα, ο αγώνας θα συνεχιστεί", τονίζει στο "Ρ" ο Θ. Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών"

Το απεργοσπαστικό όργιο που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στους διδασκαλικούς συλλόγους της χώρας με ευθύνη της κυβερνητικής παράταξης, της ΠΑΣΚ, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα για τα κυβερνητικά κλιμάκια, δηλαδή, να σπάσει το κοινό απεργιακό μπλοκ καθηγητών και δασκάλων.

Η χτεσινή Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων αποφάσισε τελικά την αναστολή της απεργίας με ψήφους 213 υπέρ της αναστολής (58 σύλλογοι), 147 υπέρ της συνέχισης (49 σύλλογοι) και 29 λευκά (6 σύλλογοι).

Η Ολομέλεια των προέδρων έληξε περίπου στις 4 το απόγευμα, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες εκατοντάδων απεργών δασκάλων και νηπιαγωγών απέναντι στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φυγαδευτούν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές από την αίθουσα.

Κατόπιν, μέλη απεργιακών επιτροπών του Λεκανοπεδίου και ΔΣ διδασκαλικών συλλόγων έκαναν πορεία προς τα γραφεία της ΔΟΕ, όπου και πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση με σκοπό να εξετάσουν την πορεία και τη μορφή που θα πάρουν, πλέον, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να κηρυχτούν 2ωρες στάσεις εργασίας την Παρασκευή τις δύο τελευταίες ώρες του μαθήματος της πρώτης βάρδιας και τις δύο πρώτες τις δεύτερης βάρδιας των δημοτικών σχολείων, τουλάχιστον, στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όπου αλλού το επιτρέπουν οι συσχετισμοί δύναμης, ενώ τη Δευτέρα να πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων για να εκλεγούν νέες απεργιακές επιτροπές, καθώς και να έχουν μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη. Το κύριο στοιχείο αυτής της συνέλευσης ήταν η ομόθυμη απόφαση να παρέμβουν με όλες τους τις δυνάμεις στην επαρχία, όπου πιο εύκολα λειτούργησαν οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, για να ξεσκεπάσουν τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και να σπάσουν το τείχος της παραπληροφόρησης, όσον αφορά πραγματικά τις απαντήσεις της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα του κλάδου. Μιλώντας στο "Ρ" ο Θανάσης Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος της ΔΕΕ, υπογράμμισε ότι τα αιτήματα των δασκάλων και νηπιαγωγών παραμένουν άλυτα και ότι ο αγώνας τους πρέπει να συνεχιστεί. "Από την περασμένη Κυριακή, τόνισε, φάνηκαν οι διαθέσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, η οποία χαρακτήρισε το "χαρτζιλίκι" των 3.600 δραχμών, ως ικανοποιητική πρόταση της κυβέρνησης. Οι συσχετισμοί δύναμης, συνέχισε, ιδιαίτερα στην επαρχία επέτρεψαν να καρποφορήσουν τα απεργοσπαστικά της σχέδια". Ο Θ. Γκεσούλης κατέληξε λέγοντας ότι τα προβλήματα της δημόσιας παιδείας παραμένουν και παρόλο που με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ αναστάλθηκε η απεργία, μια μεγάλη μάζα συναδέλφων δε συμβιβάζεται και συνεχίζει τον αγώνα της με άλλες μορφές που θα αποφασίσει μέσα από διαδικασίες βάσης, μαζί με τους καθηγητές, παραμερίζοντας την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, που έπαιξε και παίζει τον κομματικό απεργοσπαστικό της ρόλο.

Απεργία στους παιδικούς σταθμούς

Τριήμερη απεργία ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς, που αντιτίθενται με τη μεταφορά των σταθμών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και ζητούν τη διασφάλιση της εργασιακής τους σχέσης. Σήμερα, στις 10 π.μ., κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν παροχή δωρεάν δημόσιας προσχολικής αγωγής, δηλαδή να ανακληθεί ο νόμος μεταφοράς των σταθμών στους ΟΤΑ, διασφάλιση της υπηρεσιακής τους κατάστασης, να μην πληρώνουν οι γονείς τροφεία και να αναβαθμιστούν οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΦΑΑ
Παλεύουν για κατοχύρωση

Με συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Ηλιουπόλεως, στο ύψος της Γυμναστικής Ακαδημίας, διαμαρτυρήθηκαν οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει ότι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου το κράτος ήταν υποχρεωμένο να προσλαμβάνει μόνο αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ, θα προσλαμβάνει και αποφοίτους των παρασχολών της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Αθλητισμού.

Οι φοιτητές του τμήματος, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, απέκλεισαν τη Λεωφόρο Ηλιουπόλεως, και φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Δώστε λεφτά στα ΤΕΦΑΑ, να κλείσουν όλα τα ιδιωτικά", διεκδίκησαν να δοθούν χρήματα για την παιδεία, την αναβάθμιση των σπουδών τους, την κατάργηση των παρασχολών και την επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων του τμήματος. Οι φοιτητές προειδοποιούν ότι η περίπτωση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων είναι η αρχή για να επεκταθεί το φαινόμενο και σε άλλους τομείς του δημοσίου, φτάνοντας ίσως μέχρι τις προσλήψεις γυμναστών στα σχολεία. Ο χτεσινός αποκλεισμός του δρόμου ήταν σύμφωνα με τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ απλώς η αρχή και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου.

Σήμερα το μαθητικό συλλαλητήριο

Στις 12, έξω από το υπουργείο Παιδείας

Σήμερα πραγματοποιείται το μαθητικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Με αυτό το συλλαλητήριο οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Αθήνας εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των καθηγητών αφού θεωρούν τα αιτήματά τους, αιτήματα που αφορούν συνολικά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο κάλεσμα προς τους μαθητές του Λεκανοπεδίου, που υπογράφεται από συντονιστικά σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά, τονίζεται η ανάγκη της ανάπτυξης κοινού αγωνιστικού μετώπου μαθητών - καθηγητών, που τους ενώνει ο αγώνας τους για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Συνεχίζουν δυναμικά για 6η βδομάδα

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και το ευρύ μέτωπο συμπαράστασης που εκδηλώνεται από το μαζικό λαϊκό κίνημα, δίνουν δύναμη στους καθηγητές να συνεχίσουν τον απεργιακό αγώνα τους και για 6η βδομάδα, από τις 24 ως και τις 28 Φλεβάρη.

Χτες η ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ που συνήλθε στο ξενοδοχείο "Αμαλία" αποφάσισε με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας του κλάδου για μία ακόμη βδομάδα, αφού η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει θετικά σε κανένα από τα αιτήματα των καθηγητών. Η συνέχιση της απεργίας εγκρίθηκε με 79 ΕΛΜΕ υπέρ της συνέχισης, 1 ΕΛΜΕ κατά και 4 ΕΛΜΕ που ψήφισαν λευκό.

H αποφασιστικότητα των καθηγητών να συνεχίσουν τον αγώνα τους ήταν τόσο μεγάλη, που στη συντριπτική πλειοψηφία των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, οι οποίες ήταν ξανά μαζικότατες, η απόφαση για συνέχιση της απεργίας πάρθηκε ομόφωνα.Σημαντικό στοιχείο της χτεσινής Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ ήταν το κοινό τους αίτημα να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες για να βαδίσουν μαζί οι καθηγητές με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, αφού, όπως πλέον γίνεται κοινή συνείδηση, τα προβλήματα της παιδείας δεν είναι άσχετα με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική δουλικής υπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν χτες βράδυ τη Βουλή
Οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές τους ρίχνουν φως στο σκοτάδι που οδη

Οι καθηγητές, μαζί με τους μαθητές τους, ρίχνουν φως στο σκοτάδι, στο οποίο οδηγεί η κυβέρνηση τη δημόσια δωρεάν παιδεία

Οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δεν άντεξε ούτε το ταβάνι!

Επεσε η οροφή κι άλλου σχολείου

Επεσε το ταβάνι σε δημοτικό σχολείο της Καρδίτσας! Δεν πρόκειται για κακόγουστη φάρσα, αλλά για πραγματικό γεγονός, που συνέβη χτες το πρωί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της θεσσαλικής πόλης, την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ συνέχιζε να τρομοκρατεί - όσους δασκάλους και καθηγητές απεργούσαν ακόμα - με "επιχείρημα" τις περίφημες "χαμένες ώρες". Συγκεκριμένα στις 9.30 πμ - ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν στην τάξη και έκαναν μάθημα - ένα μέρος της οροφής υποχώρησε και τραυμάτισε πολύ ελαφρά - ευτυχώς - κάποια από τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Μάλιστα στο θρανίο ενός μαθητή "προσγειώθηκε" ένα μεγάλο κομμάτι του ταβανιού, για καλή του τύχη, όμως, εκείνη ακριβώς τη στιγμή είχε σηκωθεί από τη θέση του και είχε πάει κοντά στην έδρα του δασκάλου του.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το σχολείο θα κλείσει για δυο μέρες, μέχρι να εξεταστεί από ειδικούς για την καταλληλότητά του. Το συγκεκριμένο περιστατικό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γονείς των μαθητών, που φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους.

Αυτό που έγινε χτες το πρωί στο δημοτικό σχολείο στην Καρδίτσα, έρχεται λίγο μόνο καιρό μετά από την κατάρρευση της οροφής - από το δυνατό αέρα - σε αίθουσα σχολείου της Παλλήνης...

ΒΟΛΟΣ
"... θα τη διδάσκουμε σε όλα τα σχολεία"

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και εκπροσώπων φορέων έγινε χτες και στην πόλη του Βόλου. Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Αγώνας - αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας", "Αυτή η απεργία θα γράψει ιστορία και θα τη διδάσκουμε σε όλα τα σχολεία", έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέδωσαν ψήφισμα στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής υπογράμμισε ότι "αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός σας, είναι αγώνας όλου του λαού για πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, με μισθούς αξιοπρεπείς στους λειτουργούς της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Είναι υπόθεση του λαού - συνέχισε ο βουλευτής - να υψώσει τείχη στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, στα σχέδια όλων εκείνων που στοχεύουν να αποκομίσουν οφέλη από μια "παιδεία - εμπόρευμα", που θα την ελέγχουν μόνο οι κατέχοντες και οι ιδιοποιούμενοι τον πλούτο αυτής της κοινωνίας".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ