Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Συνεχίζουν δυναμικά για 6η βδομάδα

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και το ευρύ μέτωπο συμπαράστασης που εκδηλώνεται από το μαζικό λαϊκό κίνημα, δίνουν δύναμη στους καθηγητές να συνεχίσουν τον απεργιακό αγώνα τους και για 6η βδομάδα, από τις 24 ως και τις 28 Φλεβάρη.

Χτες η ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ που συνήλθε στο ξενοδοχείο "Αμαλία" αποφάσισε με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας του κλάδου για μία ακόμη βδομάδα, αφού η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει θετικά σε κανένα από τα αιτήματα των καθηγητών. Η συνέχιση της απεργίας εγκρίθηκε με 79 ΕΛΜΕ υπέρ της συνέχισης, 1 ΕΛΜΕ κατά και 4 ΕΛΜΕ που ψήφισαν λευκό.

H αποφασιστικότητα των καθηγητών να συνεχίσουν τον αγώνα τους ήταν τόσο μεγάλη, που στη συντριπτική πλειοψηφία των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, οι οποίες ήταν ξανά μαζικότατες, η απόφαση για συνέχιση της απεργίας πάρθηκε ομόφωνα.Σημαντικό στοιχείο της χτεσινής Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ ήταν το κοινό τους αίτημα να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες για να βαδίσουν μαζί οι καθηγητές με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, αφού, όπως πλέον γίνεται κοινή συνείδηση, τα προβλήματα της παιδείας δεν είναι άσχετα με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική δουλικής υπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ