Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόταση διεξόδου

Συγκροτημένη πρόταση, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ΓΕΣΑΣΕ, παρουσίασε ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ, Γιώργος Γκικόπουλος

Προ των ευθυνών τους έθεσαν οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας", όσους με την παρουσία τους πάνε να νομιμοποιήσουν μια νέα παρανομία.

Ο Γιώργος Γκικόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: "Ο διορισμός προσωρινής διοίκησης θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Ο σκοπός αυτής της προσωρινής διοίκησης θα είναι να οργανώσει γνήσιες και δημοκρατικές εκλογές σε όλους τους αγροτικούς συλλόγους και τις Ομοσπονδίες στη χώρα και αυτές οι εκλογές να αποτελέσουν την αρχή της αναζωογόνησης και ανασυγκρότησης ολόκληρου του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος. Θεωρούμε ότι μπορούν να γίνουν, με τη βοήθεια όλων, γνήσιες εκλογές σε όλους του συλλόγους. Κάθε σύλλογος μπορεί και πρέπει να στείλει στην Ομοσπονδία - και θα το κατοχυρώσουμε αυτό σε κάθε Ομοσπονδία και στη ΓΕΣΑΣΕ - ονομαστική κατάσταση ψηφισάντων με την υπογραφή του καθενός που ψήφισε. Αυτό δεν είναι δύσκολο και αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για αποφυγή νοθείας, ενώ οι εκλογές στις Ομοσπονδίες πρέπει να γίνουν με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, όπως και για την ανάδειξη της διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ".

Ο Γ. Γκικόπουλος σημείωσε ότι η προσωρινή διοίκηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη φερεγγυότητα αν καμιά παράταξη δεν έχει πλειοψηφία σ' αυτή, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία της. "Θα μπορούσε να είχε τη σύνθεση είτε της παλιότερης διοίκησης πριν το 7ο Συνέδριο ή και μια άλλη οποιαδήποτε σύνθεση", είπε.

Σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν για "κλειστό ψηφοδέλτιο", είπε ότι όχι μόνο δε θα διευκόλυνε, αλλά θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί ένα μέρος από τους αντιπροσώπους που έδωσαν χτες το "παρών", έχουν εκλεγεί "στα χαρτιά", δηλαδή είναι πλασματικοί αντιπρόσωποι. "Δεν μπορούμε λοιπόν να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας και να συναινέσουμε σε μια τέτοια κατάσταση", είπε ο Γ. Γκικόπουλος, και υπογράμμισε:

"Ο μοναδικός τρόπος είναι να παραδεχτούμε ότι υπήρξε πρόβλημα, ότι υπάρχει πρόβλημα και για να το αντιμετωπίσουμε "βάζουμε το νυστέρι μέχρι να φτάσει στο κόκαλο". Κι ας μας πονάει. Ετσι ώστε αυτή η πληγή να φύγει, να σταματήσει. Εχουμε αυτή τη δυνατότητα και έχουμε και ευθύνη όλοι. Η προτασή μας είναι πολύ συγκεκριμένη και δεσμευτική. Παρόμοια ήταν η πρόταση που κάναμε και πριν δύο χρόνια, αλλά δυστυχώς δε μας ακούσατε και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση η κατάσταση να πάει προς το χειρότερο. Εμείς αυτό Θα επιδιώξουμε, ανεξάρτητα από τη δική σας τη θέληση και επιδίωξη".

"Γιατί θα ήταν διαφορετική η κατάσταση αν μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΣΑΣΕ έκανε έστω και ένα βήμα προς την ανασυγκρότηση και τον εκδημοκρατισμό. Ομως, ούτε αυτό δεν έκανε. Εμείς θα δώσουμε όλες μας της δυνάμεις, από τον αγροτικό σύλλογο, στην Ομοσπονδία, στη ΓΕΣΑΣΕ, παντού, έτσι ώστε κάποια στιγμή να εξυγιανθεί το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Κάποια στιγμή θα γίνει, και θα το απαιτήσουμε και θα προσπαθήσουμε, γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ. Προτείνουμε έναν τρόπο τώρα, αλλά, όπως και να γίνει, οι προσπάθειές μας θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση και καλούμε όλους τους αντιπροσώπους, ανεξάρτητα από ποια παράταξη είναι και τι σκέψεις έχουν, να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση", κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ, Γ. Γκικόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιμένουν σε νόθο συνέδριο (2000-02-19 00:00:00.0)
Προς νέο νόθο συνέδριο! (1997-02-18 00:00:00.0)
Απόφαση - κόλαφος για τη νοθεία (1995-02-10 00:00:00.0)
Mεθοδεύσεις ντροπής... (1995-02-05 00:00:00.0)
ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ προς νόθο συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ (1995-02-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλεται το νόθο Συνέδριο (1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ