Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΣΑΣΕ
Καταγγέλλεται το νόθο Συνέδριο

Σε δεκανίκι της αντιαγροτικής πολιτικής, ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών, πάνε να μετατρέψουν τη ΓΕΣΑΣΕ οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ -"ΣΥΝ", μεθοδεύοντας συνέδριο με πλαστούς αντιπροσώπους, καταγγέλλει η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" και προειδοποιεί πως δεν πρόκειται να συναινέσει

Ρόλο υπονομευτή των αγώνων της αγροτιάς και υποταγής στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, επιφυλάσσουν στη ΓΕΣΑΣΕ η κυβερνητική παράταξη και ο εκπρόσωπος του "ΣΥΝ" στο ΔΣ της Συνομοσπονδίας. Γι' αυτό και επιμένουν να οργανώσουν νόθο συνέδριο, καταπατώντας τις βασικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα παραπάνω καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η παράταξη "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" (ΛΑΕ) - στην οποία συμμετέχουν κομμουνιστές, αριστεροί και, γενικότερα, προοδευτικοί αγρότες συνδικαλιστές. Η ΛΑΕ ξεκαθαρίζει πως, σε καμία περίπτωση, δε θα συναινέσει στις νόθες εκλογές και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που, όπως επισημαίνεται, επιταχύνουν τη μέχρι σήμερα εκφυλιστική πορεία της Συνομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση - καταγγελία της "Λαϊκής Ενότητας", που εκδίδεται ενόψει του συνεδρίου που ετοιμάζουν για το Σαββατοκύριακο οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και του "ΣΥΝ" στη ΓΕΣΑΣΕ, με αντιπροσώπους που έχουν βγει στα χαρτιά, γιατί οι Ομοσπονδίες στην πλειοψηφία δεν έχουν πραγματοποιήσει νόμιμα εκλογές και, φυσικά, δεν έχουν εκλέξει νόμιμα αντιπροσώπους. Η ΛΑΕ πρότεινε ολιγόμηνη αναβολή του Συνεδρίου, προκειμένου να γίνουν κανονικά οι εκλογές με τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών. Αυτό όμως απορρίφθηκε από τους συνδικαλιστές των ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ", για προφανείς λόγους...

Απέναντι στην πραγματικά ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται για τους αγρότες, η "Λαϊκή Ενότητα" υπογραμμίζει πως θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της, με τους αγρότες, για την ανάπτυξη ενός μαζικού αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η ΓΕΣΑΣΕ. Που θα μπορεί να αντιστέκεται αποτελεσματικά στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Καθημερινά οι αγρότες, επισημαίνεται, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολομέτωπης επίθεσης. Το εισόδημά μας εξανεμίζεται. Η νέα ΚΑΠ έχει δημιουργήσει αδιέξοδα στα καπνά, τα σιτηρά και την κτηνοτροφία και απειλεί με καταστροφή τα οπωροκηπευτικά, το λάδι, το κρασί, το βαμβάκι κ.ά. Η Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ θα περιθωριοποιήσει συνολικά τη γεωργία μας, ενώ η κυβέρνηση ξέχασε, στην κυριολεξία, τους αγρότες και τη γεωργία".

"Το επικείμενο εκλογικό συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ - τονίζεται στην ανακοίνωση της "Λαϊκής Ενότητας" - θα μπορούσε υπό ορισμένες προϋποθέσεις να αποτελέσει αφετηρία για ανασυγκρότηση ολόκληρου του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, για αλλαγή πλεύσης της ίδιας της Συνομοσπονδίας, που τα τελευταία χρόνια απομαζικοποιήθηκε και αποκόπηκε, σε μεγάλο βαθμό, από τους αγρότες, επειδή στις γραμμές της κυριάρχησε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ιδιαίτερα, μετά την εξασφάλιση σημαντικών κονδυλίων της Συνομοσπονδίας από τα έσοδα του ΕΛΓΑ, τα κυβερνητικά στελέχη της διοίκησης και ο εκπρόσωπος του "ΣΥΝ" ξέχασαν τα προβλήματα των αγροτών και όλη τους η δραστηριότητα εξαντλείται σε προσωπική προβολή, "επιστημονικές" ημερίδες και διακοσμητικού χαρακτήρα συμμετοχές στα κοινοτικά όργανα, που στόχο έχουν να εξωραφισουν την ΚΑΠ". Η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" καλεί την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ, έστω και την τελευταία στιγμή, να συναισθανθεί τις ευθύνες της, να αλλάξει τακτική και να πάρει όλα τα μέτρα για ένα γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο στη Συνομοσπονδία. Επίσης καλούνται: Ομοσπονδίες, αγροτικοί σύλλογοι και αγρότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί ο κατήφορος στη ΓΕΣΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ