Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΑΝΙΩΤΩΝ
Αναμένεται η απόφαση για τους 28

Κύμα συμπαράστασης στους δικαζόμενους αγωνιστές του αντιβασικού κινήματος

Σήμερα ή το αργότερο την ερχόμενη βδομάδα, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τους 28 Χανιώτες, που δικάζονται στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ρεθύμνου, κατηγορούμενοι για τα γεγονότα που συνέβησαν μπροστά στη Νομαρχία Χανίων στη διάρκεια συλλαλητηρίου του χανιώτικου λαού κατά των αμερικάνικων βάσεων τον Ιούλη του 1990.

Οπως είναι γνωστό, η εισαγγελική αρχή πρότεινε την απαλλαγή των 25 και την καταδίκη τριών κατηγορουμένων με βαριές κατηγορίες, πράγμα που προκάλεσε τις αντιδράσεις του χανιώτικου λαού, που, όπως εκφράζεται μέσα από τους μαζικούς φορείς του, φαίνεται να μην αποδέχεται άλλη απόφαση παρά την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Χτες τελείωσαν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης που επισήμαναν ότι το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει και ότι μέσα από την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι υπεύθυνοι για τα γεγονότα είναι ο τότε νομάρχης Νάτσικας και οι αστυνομικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους χωρίς αιτία. Κατόπιν τούτων, η υπεράσπιση ζήτησε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Μετά το τέλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης, το δικαστήριο, λόγω της απεργίας των εισαγγελέων, διέκοψε και θα συνεχιστεί σήμερα η διαδικασία.

Χτες στη δίκη παραβρέθηκε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αντιπροσωπείες των ΝΕ Χανίων και Ρεθύμνου του Κόμματος με τους γραμματείς Γ. Νταγκουνάκη και Ν. Μανουσάκη, αντίστοιχα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους δικαζόμενους Χανιώτες. Επίσης, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων Γ. Τζαννακάκης, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση πολλών Ρεθυμνιωτών σε ένδειξη συμπαράστασης. Το ΕΚ Χανίων είχε κηρύξει 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ