Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΧΑΡ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ζητούμενο είναι η αλλαγή πολιτικής

Δηλώσεις του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τη διαμάχη δικαστών - κυβέρνησης

Προσερχόμενος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, για τη σωτηρία του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε:

"Για την ανεργία δεν έχετε να μου πείτε τίποτα; Εδώ, χαλάει ο κόσμος. Φαγωθήκατε πια με την προεδρολογία. Αυτό θα βγει. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε μ' αυτή τη δουλιά και να προσανατολιστείτε κι εσείς, τα ΜΜΕ, στα προβλήματα που απασχολούν και που τυραννούν σήμερα το λαό μας: Ανεργία, φτώχεια, πείνα.Δεν είδατε τι γίνεται με όλους αυτούς, που πάνε να πιάσουν μια θέση στο δημόσιο; Πόσες χιλιάδες μαζεύονται; Δε σας συγκινεί αυτό το πράγμα; Γιατί δεν το προβάλλετε; ".

Για τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης, σχετικά με τις φοροαπαλλαγές, ο Χαρ. Φλωράκης τόνισε:

"Η θέση του Κόμματος είναι καθαρή πάνω σ' αυτό το ζήτημα. Εμείς είπαμε: Για κανέναν ιδιαίτερα προνόμια, σε κανέναν.Και εννοούμε και ορισμένα που δίνονται στους βουλευτές, μια απαλλαγή του 50%. Να καταργηθούν κι εκείνα. Δεν είναι εκεί το ζήτημα".

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά και πάλι με την πιθανότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ επισήμανε:

"Τι να κάνουμε, δηλαδή; Σας είπα. Γιατί δε ρωτάτε για την ανεργία; Μου κάνει εντύπωση, γιατί εσείς τώρα ρίχνετε νερό, με τη δουλιά σας, στο μύλο της αντίδρασης, στην κυριολεξία. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι. Δεν έχετε να ρωτήσετε κάτι άλλο; Προεδρολογικά, θα βγει Πρόεδρος ή όχι, αν θα έχουμε εκλογές ή όχι. Αυτή είναι η επικαιρότητα; Η επικαιρότητα είναι: Θα έχουμε αλλαγή πολιτικής ή όχι; Αυτή είναι η επικαιρότητα και αυτό περιμένει ο κόσμος: Αλλαγή πολιτικής".

Σε ερώτηση για πιθανές πρόωρες εκλογές, απάντησε:

"Εμάς εκείνο που μας απασχολεί δεν είναι αν θα πάμε τώρα για εκλογές ή όχι. Εκείνο που μας απασχολεί είναι, σε τι συνθήκες θα γίνουν εκλογές; Με ποιον εκλογικό νόμο θα γίνουν εκλογές; Θα υπάρχει δυνατότητα να προβληθεί απ' όλες τις παρατάξεις η πολιτική τους; Αυτό μας απασχολεί. Και αύριο να γίνουν εκλογές, εμείς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση. Εγώ δε λέω να μη γίνουν εκλογές. Αλλα ποιο είναι το πρόβλημα για μας, κάτω από ποιες συνθήκες θα γίνουν εκλογές και τι πρέπει να περιμένουμε απ' αυτές; Πρέπει να περιμένουμε αλλαγή πολιτικής ή θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική με άλλο μανδύα; ".

Σε ερώτηση, αν παραπέμπει στα προγράμματα των κομμάτων, απάντησε:

"Οχι. Αυτοί είναι υποκριτές και λαϊκιστές. Λίγα ακούσαμε στις προηγούμενες εκλογές με τα "θα" και τα ρέστα; Ποια είναι τα αποτελέσματα; ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ