Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Νέα πανελλαδική πορεία την Τρίτη

Με νέα πανελλαδική πορεία στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, απαντούν οι σπουδαστές στην κυβερνητική επιμονή στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε ΤΕΙ όλης της χώρας. Παράλληλα, η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών συνεχίζει την αποχή από τις εξετάσεις του εξαμήνου. Στη νέα πορεία, από τα Προπύλαια στο υπουργείο Παιδείας, καλεί η συντονιστική επιτροπή κατάληψης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Αθήνας, η οποία, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, πραγματοποιεί και μία σειρά από εκδηλώσεις, όπως εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας και κινηματογραφική προβολή στο αμφιθέατρο της σχολής.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας αύριο θα επισκεφθεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζονται οι καταλήψεις με αιτήματα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την καθιέρωση ενιαίας ανώτατης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Χτες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στη Σχολή Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ανανεώθηκε από την πλειοψηφία των σπουδαστών η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης ως την επομένη Δευτέρα.

  • Συμβολικό κλείσιμο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε χτες μετά από σχετική απόφαση της Συγκλήτου, με κύριο αίτημα την καταβολή της αύξησης του 35% στο διδακτικό προσωπικό που εξαιρέθηκε από τη σχετική απόφαση του υπουργείου και την αύξηση των αποδοχών του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ