Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Απέκλεισαν την Εθνική οδό στα Τέμπη

Αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί - πτυχιούχοι σχολών του εξωτερικού - από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Καστοριά και τις Σέρρες απέκλεισαν χτες για δυόμισι ώρες - από τις 10 μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι - την Εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών. Την ίδια στιγμή συνάδελφοί τους στην Αθήνα έκαναν παράσταση στο υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Φ. Πετσάλνικο.Οι αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σχολών του εξωτερικού διαμαρτύρονται για τη στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντί τους, στάση που ουσιαστικά τους θέτει εκτός της εκπαίδευσης.

Η ομοσπονδία τους έχει στη δύναμή της 10 συλλόγους σε όλη τη χώρα, στους οποίους συμμετέχουν 2.800 αδιόριστοι δάσκαλοι και 600 νηπιαγωγοί. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, οι πτυχιούχοι εξωτερικού για να διοριστούν στην εκπαίδευση πρέπει να παρακολουθήσουν πρόσθετη επιμόρφωση στα παιδαγωγικά τμήματα. Η επιμόρφωση αυτή είναι δύο εξάμηνα για όσους έχουν ισοτιμήσει το πτυχίο τους και 4 εξάμηνα για όσους δεν έχουν ισότιμη ρύθμιση, με την οποία διαφωνούν οι αδιόριστοι. Καταγγέλλουν δε ότι παρά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, το υπουργείο όχι μόνο δεν αυξάνει τους διορισμούς, αλλά τους μειώνει κιόλας. Δηλώνουν δε ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με όλες τις μορφές μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας εξέφρασε την αντίθεσή του στη μορφή κινητοποίησης (κλείσιμο Εθνικής οδού) των αδιορίστων και δήλωσε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα παιδαγωγικά τμήματα κατέληξε σε μία πρόταση που προβλέπει επιμόρφωση των πτυχιούχων του εξωτερικού για χρονικό διάστημα 8 - 9 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αμείβονται. Η πρόταση αυτή θα περάσει από τη Βουλή με το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ