Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφάσεις ερήμην των δημάρχων

Σοβαρότατες καταγγελίες από το δήμαρχο Καβάλας

Σοβαρότατες καταγγελίες για μια σειρά ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών και του δημάρχου Αθηναίων (ως προέδρου της ΚΕΔΚΕ) κάνει, με ανοιχτή επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας, ο δήμαρχος Καβάλας Λ. Αναστασιάδης,ο οποίος απευθυνόμενος στους συναδέλφους του σημειώνει χαρακτηριστικά: "Μετά από 12ετή θητεία στην ΤΑ σας εκφράζω την έκπληξή μου για όσα συμβαίνουν".

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

  • Εξαγγέλλονται ρυθμίσεις για το 5% επί των εκδιδομένων λογαριασμών εστιατορίων - ζαχαροπλαστείων (σχετικά με το "πακέτο"), που ουσιαστικά καταργούν το 5% χωρίς να εξασφαλίζεται η αναπλήρωσή του από άλλους πόρους.
  • Γίνεται προσπάθεια για μεταβίβαση των βρεφονηπιακών σταθμών στους ΟΤΑ, χωρίς να διασφαλιστούν τα μέσα και οι αναγκαίοι πόροι (σ. σ. ο δήμαρχος καταγγέλλει και την οργάνωση της χτεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, γιατί - όπως σημειώνει - γίνεται σε μία μέρα "που δήμαρχοι σημαντικών πόλεων, μέλη της επιτροπής περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα απουσιάζουν σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες"... ).
  • Ο δήμαρχος Αθηναίων συζητάει και παίρνει θέσεις, εκφράζοντας μόνο τον εαυτό του, χωρίς να υπάρχει γνωμοδότηση των άλλων ΟΤΑ και ενώ δε λειτουργεί το συνδικαλιστικό όργανο, η ΚΕΔΚΕ.

Ο Λ. Αναστασιάδης καταγγέλλει πως ενώ συμβαίνουν αυτά, μια σειρά σοβαρότατα προβλήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρει: Παραμένει η απαράδεκτη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης σε βάρος των ΟΤΑ και υπέρ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που ανέβασε τα επιτόκια των δανείων των ΟΤΑ από 6 - 12% στο υπέρογκο 19%, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί δήμοι και ΔΕΥΑ με δεκάδες δισ. Καθυστερούν ακόμα οι αποδόσεις του ΚΑΠ. Υπάρχει πρόβλημα με τα τέλη κυκλοφορίας που δεν εισπράττουν οι ΟΤΑ, εξαιτίας του αφορολόγητου των καταλυτικών αυτοκινήτων. Δεν αποδίδεται ακόμα στους ΟΤΑ το ποσοστό που δικαιούνται από τους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες πάνω στους φόρους των καταθέσεών τους. Παράλληλα, καταγγέλλει ο δήμαρχος, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών (Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ, Τμήμα Φορολογίας) θεωρείται παράνομη κάθε μείωση της τιμής του νερού στους πολύτεκνους και δημιουργείται τεράστιο θέμα παράνομων αποφάσεων ΟΤΑ και ΔΕΥΑ που για κοινωνικούς λόγους έχουν χαμηλά τιμολόγια στις πολύτεκνες οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ